ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Дебют віртуальної національної серії «X-team Time Attack»

Дисципліна «Цифровий автоспорт» Дебют віртуальної національної серії «X-team Time Attack»

21 листопада дебютувала національна серія України з цифрового тайм-атак 2021 - НС «X-team Time Attack». Переглянути трансляцію першого етапу можна на офіційному you-tube каналі КЦА FAU.

Коментували перегони Ірина Кравець та Дмитро Костюченко, а в ролі судді виступив досвідчений Руслан Кучер.

Time Attack - це різновид кільцевих перегонiв, у яких пілоти змагаються за найкращий час подолання кола.

Перший 3-годинний етап серії, яка раніше не проводилась в Україні, отримав назву на честь інформаційного партнера перегонiв – «AVTOBAZAR Race». Заїзд пройшов на відомому автодромі - Lime Rock Park о 12:00 за місцевим (цифровим) часом. Погода – сонячна, без опадів. «Lime Rock Park» було обрано невипадково. За історію свого існування трек приймав такі перегони як Формула-5000, Can-Am, Trans-Am, IMSA GT, ALMS та Grand Am. Загальна довжина, близько 2,41 км (1,5 милі).

Як і в реальному житті, перш ніж взяти участь у заліковому заїзді, пілоти познайомилися з трасою під час двох тренувальних сесій проведених напередодні 19 та 20 листопада.

21.11.21 о 19:00 за Київським часом одразу після півгодинного брифінгу гонщики, які заздалегідь зареєструвалися для участі, почали залікові заїзди. У спробі встановити найкращий час кожному пілоту була доступна можливість проїхати скільки завгодно кіл до закінчення 3-годинного відрізка часу (близько 137 кіл із загальною довжиною 337 км).

Загалом у перегонах було зареєстровано участь 10 пілотів, 7 з яких виїхали на трасу. У підсумковий залік потрапило 9 пілотів. За підсумками тригодинної сесії лідером етапу став Дмитро Камінний, який показав заліковий час 51,689 секунди на найшвидшому колі. Другий і третій рядки турнірної таблиці зайняли Кирило Негой та Сергій Бурим з відривом від лідера перегонів у 0,458 та 0,810 секунди.

Дмитро Камінний: «Новий сезон – нові випробування. Жаль, що мало учасників, хотілося б більшої конкуренції, але перемога є перемога. Я задоволений результатом.»

Євген Щербина: «Що ж, висновки - все ще треба тренуватися. Судячи з кількості пройдених кіл і часу, з таким темпом доїхати до Миколаєва з Києва можна було б години за 4. Всім дякую. @Aleksandr Solskiy сорян, якщо лякав ззаду пару разів.»

Олександр Сольський : «Приєднуюсь до привітань, все було просто супер, готуємось до наступного етапу. @yevhenshcherbina скажем так, не лякав, а підганяв, щоб їхав швидше».

Так чи інакше судити про переможця НС «X-team Time Attack» надто рано. Все тільки починається. Нагадуємо, що Комісія Цифрового автоспорту (КЦА FAU) за підтримки титульних та інформаційних партнерів проведе ще 3 залікові етапи, за підсумками яких і буде визначено переможця національної серії «X-team Time Attack 2021». Наступна гонка під назвою «DriveContact Race» пройде 28 листопада на трасі «Oran Park», після чого буде проведено ще два етапи «Auto Ria Race» та «A-Tune Race».

Приєднатися до НС можна на будь-якому етапі. Реєстрація на змагання, яка проходить на офіційному Discord-каналі КЦА FAU, доступна всім власникам гоночної ліцензії FAU, а з детальною інформацією про технічний регламент та правила можна ознайомитися за посиланням.

Слідкуйте за оновленою інформацією про поточні етапи на ресурсах КЦА FAU:

- Discord

- Офiцiний сайт

- Facebook

- YouTube-канал Digital Autosport of Ukraine

- Instagram-акаунт

- Twitch-канал

А також на сайті DriveContact.

Національна серія України з цифрового тайм-атак 2021 - НС «X-team Time Attack» проходить за підтримки:

- Титульний партнер – X-team. Ралійна команда та лідер з обслуговування автомобілів Subaru

- Перший Автомобільний канал та Автоцентр - генеральні інформаційні партнери

- Автобазар – інформаційний партнер

- Auto Ria - інформаційний партнер

- DriveContact – інформаційний партнер

- A-tune - ваш партнер з сімрейсінгу

- XSPORT – найбільша мультиспортивна медійна платформа

- КЦА FAU – промоутери змагань

Прес-реліз КЦА FAU