ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Перемога на честь Дня Незалежності України

Дисципліна «Цифровий автоспорт» Перемога на честь Дня Незалежності України

На честь 30 річниці Незалежності України відбулись товариські перегони між Україною та Грузією.

Подивитися повтор перегонів можна на офіційному каналі Digital Autosport of Ukraine.

Промоутерами змагань з української сторони виступила Комісія Цифрового автоспорту та з грузинської сторони команда Simulexe. В команди від кожної країни увійшли по 10 пілотів, що були найшвидшими на предкваліфікації 22 серпня. За командою Грузії було закріплено бортові номери від 20 до 29, за командою України номери від 30 до 39. Після того, як у прямому ефірі Першого Автомобільного каналу, що транслював перегони наживо, пролунали державні гімни України та Грузії було представлено склади команд.

Команда Грузії:

#20 – Георгій Датуашвілі (Giorgi Datuashvili)

#21 – Габриел (Габі) Єлердашвілі (Gabriel (Gabi) Elerdashvili)

#22 – Герман Бухальцев (German Bukhaltsev)

#23 – Бесо Лобджанідзе (Beso Lobjanidze)

#24 – Ніка Кобоснідзе (Nika Kobosnidze)

#25 – Георгій Роквадзе (Giorgi Rokhvadze)

#26 – Ніка Лорія (Nika Loria)

#27 – Сандро Чантурія (Sandro Chanturia)

#28 – Лука Туріашвілі (Luka Turiashvili)

#29 – Датуна Арджеванидзе (Datuna Arjevanidze)

Команда України:

#30 – Тімур Ольховік

#31 – Микола Білоконенко

#32 – Дмитро Луканов

#33 – Дмитро Кривобок

#34 – Дмитро Ярошенко

#35 – Девід Пастухов

#36 – Юрій Наумчик

#37 – Максим Єфанов

#38 – Сергій Бурім

#39 – Нікіта Охота

Нашим друзям із сонячної Грузії було надано переважне право обирати трасу, автомобіль та платформу для змагань. Одже, на День Незалежності України перегони відбувалися на віртуальній трасі Red Bull Ring, на автомобілях BMW M2 та на платформі AC.

Протягом практики до прямого ефіру по відео зв’язку приєднувалися гості як із Грузії, так і з України.

Після практики пілоти пройшли 20-ти хвилинну кваліфікацію і о 19-55 стартували в прямому ефірі. Гонка йшла 50 хвилин з одним обов'язковим піт–стопом.

Вже на практиці суперники із Грузії дали зрозуміти, що нав’яжуть бескомпромісну боротьбу. В кваліфікації на останніх хвилинах закрутився справжній трилер. За 3 хвилини до закінчення кваліфікації першу сходинку займав Ніка Кобоснідзе з часом 1’38,218, українець Дмитро Луканов встигає виїхати на свої два останні кола та ставить час 1’38,185 та 1’38,150. А за 30 секунд до закінчення кваліфікації Ніка відповідає 1’38,161, що лише на 0,011 секунди поступається від поулу Дмитра.

Головна драма розігралась перед фінішем, коли виявилося, що три пілоти-лідера, ще не заходили на обов’язковий піт-стоп. Відсутність піт-стопу автоматично означало б «чорний прапор», тобто дискваліфікацію. Лідер перегонів Дмитро Луканов зайшов в піт-лейн на заміну гуми та дозаправку, маючи перевагу, але зробив це одночасно з гонщиками з 2-ї та 3-ї позицій. На трассу Дмитро повернувся в ролі лідера і зберіг його до появи картатого прапора.

Дмитро Луканов: «В первую очередь спасибо организаторам за проведение гонки в таком необычном формате с одинаковым количеством участников от каждой из стран! В гонке решил ехать с минимальной дозаправкой на последних кругах. Поэтому особо не сопротивлялся при атаках Ники и Датуны (который, кстати, прорвался с 7-го места на третье довольно быстро). Благодаря борьбе Датуны и Ники мне удавалось удерживать их темп. Но буквально через несколько кругов после очередной атаки Ника теряет контроль над авто во втором повороте, и я выхожу на вторую позицию. Темп Датуны несколько упал, и мы ехали в 1-й секунде до его пит-стопа ровно на середине дистанции. Я понимал, что времени на заправку топливом Датуна потратит куда больше моего. Через несколько кругов мое внимание привлек стремительно догоняющий Ника. Оказывается, он тоже был на аналогичной моей тактике, но времени до конца гонки Нике не хватило для того, чтобы меня догнать. В итоге удалось приехать первым в столь напряженной гонке и привезти подарок на юбилей нашей стране. Еще раз спасибо DAU и Simulexe за проведение соревнований.»

Нагадуємо, що для новачків в цифровому автоспорті КЦА підготувало серії уроків. Подивитись їх можна на ютуб–каналі КЦА. Слідкуйте за новинами зі світу цифрового автоспорту на ресурсах КЦА FAU: Discord, офіційний сайт, facebook, ютуб-канал Digital Autosport of Ukraine, інстаграм.

Команда «Digital Autosport of Ukraine» виступає за підтримки:

Генеральний Партнер «Дорстрой Монтаж Київ»

Призовий партнер HyperX – один із найкращих у сегменті ігрових девайсів

A-tune - ваш партнер по сімрейсінгу

Norel - бренд професійної косметики

Генеральні інформаційні партнери Перший Автомобільний канал та Автоцентр

Інформаційний Партнер - AutoRia

Інформаційний Партнер - «За кермом Україна»

Інформаційний Партнер – «Drive Contact»

Прес-реліз КЦА FAU

Видео