ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Ветерани автоспорту перевірять якість траси на Дніпропетровщині

Офіційні новини Ветерани автоспорту перевірять якість траси на Дніпропетровщині

Відомі автоспортсмени України будуть першими, хто проїде по щойно відремонтованій трасі Н-31 Дніпро-Решетилівка. Вони оцінять якість нового дорожнього покриття. В Автомобільній Федерації України таку акцію називають історичною та закликають робити так й інші області в межах програми «Велике будівництво».

- Це спільний проект Служби автомобільних доріг, технічного музею «Машины времени», до якого залучили Раду Ветеранів Автомобільної Федерації України. Зі свого боку, ми зацікавлені в тому, щоб на дорогах водії дотримувалися правил дорожнього руху, дбали про безпеку свою та безпеку інших кермувальників, - говорить голова Ради Ветеранів автоспорту FAU Віктор Поваров. - Та ця безпека залежить не лише від автомобілістів, а й від дорожнього покриття. Воно повинно бути рівним, якісним, із правильною дорожньою розміткою.

Усе це в комплексі й створює формулу, яка дозволить зменшити кількість аварій на дорогах.

- Тож ми залюбки перевіримо якість нового дорожнього покриття, використовуючи спеціальні гоночні автомобілі, - кажуть автоспортсмени.

Вони додають, що до перевірки буде залучено п'ять спортивних автомобілів «Формули 3» 60-90-тих років випуску. За кермом будуть легенди автоспорту - представники Ради Ветеранів FAU: Віктор Поваров, Олександр Медведченко та Володимир Гавриленко. Вони найкраще знають, якою повинна бути дорога, щоб на ній могли безпечно їздити звичайні водії.

Тестування заплановано на 19 серпня. Тим часом в Автомобільній Федерації зауважують, що такі перевірки можна здійснювати й в інших регіонах країни.