ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Бондарев знову вражає: українець на вершині міжнародного етапу

Дисципліна «Міжнародні гонки» Бондарев знову вражає: українець на вершині міжнародного етапу

Міжнародна Автомобільна Федерація (CIK FIA) щороку проводить змагання серед найкращих гонщиків Світу в юніорській віковій категорії - серію Academy Trophy. На ці змагання відправляються по одному представнику з кожної країни учасниці, квиток на змагання отримує найкращий пілот країни. В 2021 році за рішенням Автомобільної Федерації України нашу країну представляє Олександр Бондарев – талановитий пілот, який вже встиг виграти декілька Чемпіонатів України і серію міжнародних гонок найвищого рівня.

Минулими вихідними в Італійській Адрії відбувся II-й етап змагань Academy Trophy, з трьох запланованих на цей рік. Перед змаганнями Олександр в своєму інтерв’ю радіє черговій гонці на одній з улюблених трас і пригадує, що саме на ній він ще жодного разу не підіймався на подіум.

44 найкращих пілоти з різних куточків Світу зареєструвалися на цю гонку і розпочали підготовку до змагань. Традиційно, картингові змагання проходять впродовж декількох днів і складаються з обов’язкової кваліфікації та відбіркових гонок, так званих – хітів, які проходять по групам. Олександр цього разу виступає під своїм щасливим номером #539. Кваліфікація відбувається в п’ятницю, на якій Олександр відразу показує чудовий результат - наш гонщик третій у своїй групі (та шостий у загальній класифікації), а різниця з лідером складає всього 0,073 секунди.

Сильні суперники, палка боротьба, хвилювання та віра у перемогу – так можна описати два хіти, які відбулися в суботу! Олександр показав вражаючий результат! Його боротьба у першому заїзді була неймовірною. Він розпочинає гонку з третього місця, і вже на другому колі отримує першу позицію! На фінальному колі у боротьбі з суперниками Олександру вдається вибороти цю позицію та фінішувати першим!

Старт у другому хіті також був з третього місця. Наш гонщик одразу виривається в лідери, але суперники не відстають, й усю гонку позиції змінюються. Завдяки правильній тактиці й впевненості українцю вдається знову вибороти позицію за три кола до фінішу та завершити гонку переможцем. Отже, Олександр з командою провели дуже чудову роботу!

В суботу на Олександра чекає ще один відбірковий хіт, та надважлива все ж фінальна гонка змагань. Олександр наполегливо боровся усі ці дні, показав гідні результати, тому за підсумками відбіркових стартів у фіналі він розпочинає 2-м з 36-ти пілотів, які потрапили до фінальної гонки.

За багато років успішних виступів Олександра як в Україні, так і у найвідоміших міжнародних гонках, у нього сформувалася ціла «армія» вболівальників та тих, хто його підтримує. Це по справжньому надихає Олександра, і ця підтримка мотивує рухатися до перемоги.

І фінальний день всіх просто приголомшує! Він був настільки фантастичним, що у всіх перехоплювало подих! На треку відбулася неймовірно сильна та напружена боротьба. 36 з 44 найкращих пілотів Світу змагалися за перемогу у фіналі. Олександр розпочав гонку з 2-ї позиції, та йому вдається вирватися у лідери, але після тактичної помилки, його обганяють суперники, й він залишається лише четвертим. Далі наш пілот бореться, як справжній чемпіон, намагаючись наздогнати лідерів, та не даючи супернику позаду обійти його. І у цій гонці Олександр фінішує четвертим.

Але за офіційними результатами він займає третю позицію. Так склалося, що вже після нагородження, пілоту Девіду Євану зі Шрі-Ланки, який зайняв третє місце, судді дали пеналізацію за порушення правил під час гонки.

Ця гонка пройшла дуже спекотно! Традиційно, після кожного змагання команда Олександра підводить підсумки і аналізує все, що відбувалося на трасі. У порівнянні з першим етапом Олександр дуже виріс у роботі, вся команда дуже пишається нашим чемпіоном.

За підсумками двох етапів Academy Trophy Олександр має непогані шанси поборотися за перемогу у сезоні. Останній III-й етап відбудеться вже через 2 тижні у місті Крістіанштад у Швеції.

Дякуємо кожному вболівальнику за теплі слова та підтримку. Це надихає та мотивує завойовувати подіуми.

Слідкувати за виступами Олександра можна на його офіційній сторінці facebook.

Офіційні результати змагань.

Відео перемоги Олександра Бондарева у яскравій боротьбі на останніх колах заїзду.

Інтерв'ю Олександра перед стартом змагань.

Декілька фото можна знайти в галереї.