ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

FIA представляє всесвітнє дослідження з впливу автомобільного спорту

Офіційні новини FIA представляє всесвітнє дослідження з впливу автомобільного спорту

FIA представляє всесвітнє дослідження з економічного та соціального впливу автомобільного спорту

Міжнародна автомобільна федерація (Fédération Internationale de l'Automobile, FIA) доручила EY-Parthenon провести всесвітнє дослідження з визначення економічного та соціального впливу автомобільного спорту. У дослідженні підкреслено важливість цієї спортивної галузі, валова продукція якої прямо та опосередковано оцінюється в 160 мільярдів євро щороку та дає 1,5 мільйони оплачуваних робочих місць. Це свідчить про те, що автомобільний спорт робить свій внесок у відродження економіки під час пандемії Covid-19.

В основу цього дослідження покладено поглиблений аналіз основного ринку на матеріалі понад 20000 анкет, які заповнено учасниками (місцевими клубами, операторами спортивних об’єктів, власниками глобальних комерційних прав, національними рекламодавцями та менеджерами команд), наявні джерела даних (офіційні дані FIA, світових та регіональних чемпіонатів, міжнародних серій, спортивних об’єктів з реєстру FIA) і відомості, які отримано під час консультацій із понад 50 зацікавлених сторін галузі.

Це найперше дослідження такого типу в усьому світі.

Основні результати цього дослідження наведено нижче.

159,2 МІЛЬЯРДИ ЄВРО ЗАГАЛЬНИЙ ЩОРІЧНИЙ ВАЛОВИЙ ОБСЯГ ВИРОБНИЦТВА - ринкова вартість товарів і послуг, які виробляє індустрія автоспорту, з врахуванням додаткових витрат, або мультиплікатора, наслідків прямих витрат на економіку. Наприклад, гроші, які витрачено в ресторанах відвідувачами заходів, розподіляються між додатковими матеріальними внесками, їжею та напоями, заробітною платою та прибутком власника. Заробітна плата, яку співробітники витрачають у ресторанах (наприклад, для дому), створює циркуляцію грошей у більшому секторі економіки, а також непрямі доходи.

66,9 МІЛЬЯРДИ ЄВРО ЗАГАЛЬНОЇ ДОДАНОЇ ВАРТОСТІ - ринкова вартість товарів і послуг, які виробляє індустрія автоспорту, з врахуванням додаткових витрат, або мультиплікатора, наслідків прямих витрат на економіку.

1,5 МІЛЬЙОНИ ОПЛАЧУВАНИХ РОБОЧИХ МІСЦЬ - кількість оплачуваних робочих місць (із постійною, частковою та нерегулярною зайнятістю), які безпосередньо підтримує індустрію автоспорту.

302000 ОФІЦІЙНИХ (НЕОПЛАЧУВАНИХ) ОФІЦІЙНИХ ОСІБ, МАРШАЛІВ І ВОЛОНТЕРІВ

2,7 МІЛЬЙОНИ УЧАСНИКІВ ЗМАГАНЬ З АВТОСПОРТУ (учасників змагань, офіційних осіб, маршалів і волонтерів)

60700 СПОРТИВНИХ ЗАХОДІВ

7200 ОБ’ЄКТІВ, ТРАС І МІСЦЬ ПРОВЕДЕННЯ ЗМАГАНЬ

21600 МІСЦЕВИХ КЛУБІВ АВТОСПОРТУ

Жан Тодт, президент FIA, сказав: «Цей звіт свідчить про те, що індустрія автоспорту створює 160 мільярдів євро обсягу валової продукції щороку та 1,5 мільйони оплачуваних робочих місць. Це чудово. Це демонструє, що наш спорт робить ефективний внесок у піднесення економіки під час пандемії Covid-19. Я дякую EY-Parthenon, нашим клубам-членам ,промоутерам чемпіонатів FIA та всім тим, хто взяв участь у цьому дослідженні, яке викликає глобальний інтерес».

Інформаційне повідомлення ФІА