ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Олександр Бондарев фінішував 8-м етапі FIA Karting Academy Trophy

Дисципліна «Міжнародні гонки» Олександр Бондарев  фінішував 8-м етапі FIA Karting Academy Trophy

У німецькому Ваккерсдорфі 18-20 червня проходив 1-й етап FIA Karting Academy Trophy. Ці перегони вперше пройшли у 2010 році. Концепція їх полягає в тому, що між собою змагаються молоді таланти віком від 12 до 14 років з усього світу, щоб найкращі мали можливість бути поміченими. Однакові для всіх машини Exprit / Vortex з гумою MG дозволили 48 учасникам з 48 країн з усіх п’яти континентів змагатися на рівних.

Україну представляв 12-річний Олександр Бондарев. Кваліфікацію він проїхав 11-м у своїй групі і 22-м серед усіх участників. У 1-му «хіті» він також фінішував 11-м, допустивши декілька помилок, а у 2-му потрапив у зіткнення і вибув з боротьби. Після другого дня перегонів здавалось, що Олександру вже не вдасться показати гарний результат, під питанням було навіть потрапляння до фіналу.

Але все змінилось наступного дня. Спочатку він чудово проводить останній «хіт», фінішувавши 5-м після старту з 12-го місця. Це дає йому можливість потрапити до фіналу на 25-й позиції. А далі - остання гонка, яку Олександр проводить на одному диханні, обійшовши 17 суперників і фінішувавши 8-м! А ще показавши при цьому найкращий час кола серед усіх участників.

Такий результат дозволяє нашому пілоту продовжити боротьбу за перемогу у серії, яка загалом складається з 3-х етапів. Наступні змагання відбудуться у Адрії, Італія , 12–15 серпня та у Крістіанштаді, Швеція, 02–05 вересня.

Підтримуємо Олександра!

Тільки вперед!

Декілька фото зі змагання можна знайти в галереї.