ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Українці стартуватимуть у віртуальних «6 годинах Уоткінс-Глена»

Дисципліна «Цифровий автоспорт» Українці стартуватимуть у віртуальних «6 годинах Уоткінс-Глена»

Команда «Digital Autosport of Ukraine» стартує у віртуальному гоночному марафоні «6 годин Уоткінс-Глена».

Пілоти Автомобільної Федерації України - призери етапів Чемпіонату України Олексій Селезньов і Максим Єфанов - виступатимуть на віртуальному 560-сильному бітурбованому BMW M8 GTE у цій гонці. Як для них складеться багатогодинний марафон - дивиться в прямому ефірі на офіційному YouTube- каналі КЦА FAU «Digital Autosport of Ukraine» 19 червня о 19 годині.

Але спочатку трохи історії. Вже в далекому 1948-у році цей трек мав довжину 10,622 кілометри, являючи собою по суті міську трасу. З 1956 по 1970 його було змінено, і відтоді це закритий гоночний комплекс. Дистанцію кола зробили коротше, залишивши всього вісім поворотів. У 1971-у році було зроблено конфігурацію «The full Long Course» з «черевиком», але без «автобусної зупинки», якою в майбутньому іменуватиметься зв'язка поворотів «Inner Loop». А в 1992-ц році ця зв'язка була введена в експлуатацію, і відтоді траса більше не міняла свій вигляд. Нині протяжність кільця в цій конфігурації складає 5,435 кілометра і налічує дванадцять поворотів.

За свою історію на Уоткінс-Глен встигли пройти 20 етапів «Гран-Прі» та численна кількість американських етапів IRL (майбутній IndyCar), SCCA, Trans-Am, Can-Am, NASCAR і ще декілька серій подрібніше. Детальний розбір історії потребує окремої величезної статті, а зараз відмітимо лише, що тут вигравали титули чемпіонів такі імениті пілоти як Алан Джонс, Жиль Вільньов, Джеймс Хант, Нікі Лауда, Джекі Стюарт, Емерсон Фіттіпальді, Йохен Ріндт, Джим Кларк або Грєм Хілл. Через тиждень 25-27 червня 2021 року проходитиме черговий заліковий етап серії IMSA «6 годин Уоткінс-Глена» - гонка на витривалість протяжністю 6 годин з учасниками різних залікових класів.

А найближчими вихідними 19 червня о 19-й годині пройде гонка в цифровому форматі, базою для проведення якої незмінно ось вже упродовж 13 років є автоспортивний симулятор iRacing. У класі прототипів LMP2 всі стартуватимуть на Dallara P217. А от у GTE цілих 4 автовиробники - Corvette C8R GTE, Porsche RSR GTE, Ferrari 488 GTE, BMW M8 GTE. GT3 представлений всього двома – Lamborghini Huracan GT3 Evo і BMW M4 GT3.

Нагадуємо, що дізнатися найсвіжіші новини зі світу цифрового автоспорту можна на ресурсах КЦА FAU: facebook, instagram, youtube, Discord, сайт КЦА FAU.

Команда «Digital Autosport of Ukraine» виступає за підтримки:

Призовий партнер HyperX – один із найкращих у сегменті ігрових девайсів

Інформаційні партнери – Перший Автомобільний та Автоцентр

Моторні мастила та гоночне паливо Sunoco – справжня американська якість тепер в Україні

Febibilstein – автозапчастини для легкових та комерційних автомобілів від німецького постачальника

Прес-реліз КЦА FAU