ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Іван Пеклін виграв першу гонку серії International GT Open сезону 2021

Дисципліна «Міжнародні гонки» Іван Пеклін виграв першу гонку серії International GT Open сезону 2021

Відкриваючий раунд цьогорічної серії International GT Open, що проходить на семи дуже відомих європейських трасах, виграв екіпаж українця Івана Пекліна. Змагання відбулися минулими вихідними на французькому автодромі Paul Ricard і, до речі, стали дебютом киянина за кермом автомобіля класу GT3. У минулому році Іван також дуже вдало виступив у Франції, але то був трек Magny-Cours та болід національної серії «Формули 4».

На Paul Ricard киянин здивував майже всіх, але не керівництво своєї команди Team Lazarus, яке оцінило навички киянина протягом зимових тестів на автомобілі Bentley Continental. Шеф колективу Tancredi Pagiaro відмітив: «Іван швидкий та талановитий, миттєво навчається і дуже гарно відчуває новий автомобіль, ніколи не переходячи межи можливого.»

Вигравши першу гонку сезону та першу для себе у новому класі техніки, Іван напрочуд спокійно відреагував на результат. «Одразу виграти в дебюті – це дуже гарно. Я вдячний команді та моєму напарнику Jordan Pepper, який дуже добре знає цей автомобіль та має багатий досвід виступів на ньому. Його поради допомогли мені швидко вчитися. Це була не проста гонка з двома періодами виїзду автомобіля безпеки. У свою «сесію» я намагався добре робити свою справу, уникати помилок та зайвого ризику,» - прокоментував Іван.

«Дуже приємно керувати автомобілем класу GT3, який сильно відрізняється від болідів-«формул», та виступити в цій гарній серії, - додав киянин. – Я дуже радий, хоч це абсолютно нова техніка, і я тільки починаю її вивчати! Поки я не покинув свої мрії виступів на «формулах», але одна з довгострокових цілей для мене стати професійним пілотом та змагатися у головних міжнародних серіях».

Друга гонка у неділю завершилася для киянина та його напарника Jordan Pepper на п’ятій позиції, та за результатами першого уік-енду вони займають другу сходинку в заліку цьогорічної серії, маючи однакову кількість очок з лідерами.

За матеріалами International GT Open