ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Українець здобув 2 місце на віртуальних перегонах «Індіанаполіс-500»

Дисципліна «Цифровий автоспорт» Українець здобув 2 місце на віртуальних перегонах «Індіанаполіс-500»

Минулої неділі, 16 травня українська команда «Digital Autosport of Ukraine» вийшла на старт віртуальної легендарної гонки «500 миль Індіанаполісу» . Кинути виклик «старій цегельні» наважився лише один пілот Олексій Селезньов на боліді Dallara з фіксованими організатором змагання налаштуваннями.

Протягом трьох попередніх діб проходили відбіркові заїзди, щоб сформувати стартову сітку на 33 пілоти. Олексій кваліфікувався шостим під п’ятим стартовим номером.

Отже, попереду очікували 200 кіл на швидкостях до 401 км на годину.

Перші 25 кіл аварії ставалися одна за одною, багато разів на трасу виїздив сафеті-кар.

З перших кіл гонки український пілот зміг вийти на другу-третю позиції та зберігав їх аж до 108 кола, де зміг захопити лідерство в гонці та утримувати його майже 50 кіл. На 158 колі, коли Олексій йшов на 2 позиції, попереду нього в другому повороті болід лідера перегонів «зловив спін» (тобто автомобіль закрутило без попереднього контакту), який мало не відправив у відбійник і самого Олексія, що мчав майже у притул до Бьорна Тіннінга.

Після цього інциденту події розгорталися ще драматичніше: український пілот посідав лише 5-6 місця, але після піт-стопу на новій гумі зміг відігратися та зайняв друге місце на подіумі віртуальної гонки «500 миль Індіанаполісу».

Вітаємо пілота Автомобільної Федерації України Олексія Селезньова із другим місцем на віртуальній гонці «500 міль Індіанаполісу» та бажаємо нових успіхів!

Травень являється традиційним місяцем проведення цього змагання. А перегони в цифровому форматі пройдуть двічі: спершу вони відбулися 16 травня із фіксованими налаштуваннями болідів, а 21-23 травня – з «відкритими» налаштуваннями, тобто самі пілоти зможуть «підкрутити» болід за власними вподобаннями. Але це вже для «профі» з багатим досвідом. Чи виступить хтось із українських пілотів в такому змаганні - дізнаємося вже найближчим часом.

Стежте за новинами зі світу цифрового автоспорту можна на ресурсах КЦА FAU: facebook, instagram, youtube, Discord, сайт КЦА FAU.

Команда «Digital Autosport of Ukraine» виступає при підтримці:

Призовий партнер HyperX – один з найкращих в сегменті ігрових девайсів;

Інформаційні партнери – Перший Автомобільний та Автоцентр.

Прес-реліз КЦА FAU

Фото iRacing.com

Видео