ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

А вже і фінал!

Дисципліна «Цифровий автоспорт» А вже і фінал!

Чемпіонат України з цифрових кільцевих перегонів наблизився до свого завершення. П’ятеро лідерів по результатам чотирьох етапів 28 березня будуть битись до останнього на високошвидкісних та легендарних бенкінгах віртуального треку «Daytona International Speedway». Всесвітньо відомий трек змушує розганятись AUDI RS3 LMS TCR до максимально можливих 245 км/год, і ще до перетину старт-фінішної лінії, а стрілку тахометра битись у відсічку! І що тоді робити, коли в таких умовах тебе пресингує автомобіль опонента, готовий відібрати твій титул Чемпіона України?! П’ятеро найшвидших сімрейсерів України – Єфанов, Хорошавін, Селезнєв, Бурім та Луканов, - розіграють між собою цей титул. А можливо нас буде й чекати сюрприз, бо коли це справжні перегони були передбачуваними? Завдаток непередбачуваності перегонам дає сам трек.

Пілоти зі своїми командами відправляться на сонячний берег Дейтона-Біч, де вже в січні 1959 року було побудовано «Daytona Beach Speedway», сьогодні відомий як «Daytona International Speedway». Трек пережив чотири реновації, остання була в січні 2016 року. До слова 30 липня 2020 року, у зв’язку з відміною дорожнього етапу в Watkins Glen серії NASCAR, в Дайтоні було добудовано ще одну шикану на виході з дванадцятого повороту, таким чином трек отримав фактично дві дорожні конфігурації.

Та наші пілоти будуть проходити іспит Дайтони до третьої реновації, що була закінчена в 2011 році, а саме на версії треку далекого 2008 року. Це важливе уточнення, тому що багато з читачів хоча б раз, але бачив трек саме після реновації 2011 року, але не до неї. В 2008 році «Дайтона» мала нерівну поверхню і становила небезпеку для пілотів, а в нічний час для дорожньої конфігурації відсутнє освітлення гоночного полотна. Середня температура повітря в 22-26 градусів за Цельсієм та відсутність сонячного тепла на асфальтовому покритті, додасть складнощів всім пілотам.

Нагадаємо, що згідно Регламенту на останньому етапі для перших п’яти позицій діє очковий множник. Простіше кажучи, очки за перші п’ять місць будуть за наступною шкалою: 40-26,25-18-14-10,4.

Не прогавте одну з найважливіших цифрових гоночних подій України. Вже 28 березня о 19.00 на офіційному ютуб-каналі.

Прес-реліз КЦА FAU

Видео