ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Пішов з життя Віктор Олександрович Шаповалов (оновлено)

Офіційні новини Пішов з життя Віктор Олександрович Шаповалов (оновлено)

Сьогодні на 62-му році в результаті важкої хвороби пішов з життя ентузіаст автомобільного спорту Віктор Олександрович Шаповалов.

Значну частину свого життя Віктор Олександрович віддав розвитку автомобільного спорту. Починаючи свою спортивну кар’єру автомеханіком, згодом одесит вийшов на старт в якості штурмана у ралі першої та другої категорії. Наприкінці 1990-х він ставав Чемпіоном та Призером Чемпіонатів України з ралі серед других водіїв. Але більшості вболівальників та колег Віктор Олександрович відомий своїми організаторськими перемогами. Саме під його керівництвом відбувся перший етап Чемпіонату Незалежної України з ралі, стартували численні етапи змагань самого різного рівня з декількох дисциплін. «Еверестом» став нині вже Чемпіонат України з міні—ралі «Кубок Лиманів», який саме за ініціативи Віктора Олександровича розпочав своє життя у вже далекому 2005-му році.

Голова Комітету міні-ралі FAU, заступник Голови Комітету безпеки та медицини FAU, член Комітету офіційних осіб FAU, керівник відокремленого підрозділу FAU в Одеській області, суддя національної категорії – майже до останнього моменту свого життя Віктор Олександрович був активним співробітником Автомобільної Федерації України.

Похорон відбудеться 14 березня об 11:00 на Таіровському кладовищі (вхід з 2-х воріт).

Автомобільна Федерація України висловлює свої найглибші співчуття рідним та близьким Віктора Олександровича.