ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

В Києві відбувся всеукраїнський суддівський технічний семінар

Дисципліна «Інші заходи» В Києві відбувся всеукраїнський суддівський технічний семінар

27 лютого 2021 року в Києві відбувся всеукраїнський суддівський семінар з автомобільного спорту для спортивних суддів - технічних спеціалістів Автомобільної федерації України.

Щорічно Автомобільна федерація України з метою розвитку автомобільного спорту саме як технічного виду спорту всеукраїнським семінаром здійснює навчання та підвищує кваліфікацію, охоплюючи весь спектр роботи спортивних суддів-фахівців - технічних комісарів, технічних контролерів, секретарів технічної інспекцій.

Учасників зустрів та привітав Голова технічного комітету FAU Владислав Кущинський, побажав успіхів всім у новому спортивному сезоні 2021 року.

Член Омологаційної та регуляторної комісії Міжнародної Автомобільної Федерації (FIA) та Технічного комітету FAU Борис Донской, як і завжди, доповів про оновлені міжнародні технічні вимоги FIA, зазначив основні напрямки роботи та службові обов’язки роботи технічних комісарів на національних змаганнях щодо перевірки засобів активної та пасивної безпеки учасників змагань.

Національні вимоги безпосередньо до обліку та контролю каркасів безпеки, які встановлюються на спеціальних спортивних транспортних засобах, докладно доповіла член Технічного комітету FAU Ірина Калиницька, при цьому вона доповнила лекцію роз’ясненням процедури оформлення документів на такі засоби безпеки автомобілів. Крім того, звернула увагу присутніх на документарне оформлення роботи технічної інспекції, враховуючи виправлення деяких помилок минулого сезону.

Дебютували в якості лекторів вже досвідчені працівники технічних інспекцій на змаганнях з міні-ралі та картингу Костянтин Заболотній і Роман Пастушенко відповідно, які презентували свою практику вирішення проблем та нюансів суддівства в своїх дисциплінах автомобільного спорту. Не залишили без уваги і змагання на серійних автомобілях – про їх особливості доповів Геннадій Мазепа, якого залучали на змаганнях «Трофея FAU» в минулому сезоні в якості технічного комісару.

Дуже жвавою дискусією завершилась невеличка лекція-презентація Романа Щипкова про підготовку легенди вітчизняного автопрому «Запорожця» до ретро-ралі на історичних автомобілях «Монте-Карло». А практичні навички біля позашляхового прототипу HELLCAT українського виробництва в його ж «рідній стайні» заінтригувало всіх. Не кожному доводиться інспектувати, хоч і під час навчання, такий race-car.

З урахування карантинних обмежень до зустрічі мали можливість приєднатись дистанційно у форматі «hybrid-classroom» з використанням відеоконференції на платформі ZOOM фахівці різних дисциплін автомобільного спорту зі всієї України (Київ, Чернівці, Дніпро, Кам’янець-Подільський, Ужгород, Маріуполь, Чернігів, Кам’янське, Горішні Плавні, Запоріжжя, Балаклія), а також приєднались представники дружньої Національної автоспортивної федерації Грузії.

Крім того, за підсумками семінару проведено атестацію офіційних осіб з підтвердженням та встановленням кваліфікаційних категорій, які залучатимуться до суддівства на Чемпіонатах та Кубках України, серій FAU та інших національних змаганнях з різних видів автомобільного спорту у 2021 році в якості технічних комісарів, технічних контролерів, секретарів технічних інспекцій. Вперше враховуючи нові технічні можливості додатково свій досвід та знання технічні спеціалісти мали можливість підтвердити за допомогою он-лайн тестів.

Декілька фото з семінару можна знайти в галереї.

Технічний комітет FAU