ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

«Відбувався повний хаос»: Хорошавін виграв гонку на Lime Rock Park

Дисципліна «Цифровий автоспорт» «Відбувався повний хаос»: Хорошавін виграв гонку на Lime Rock Park

У той же день, 31 січня, коли «Формула 1» вперше у цьому році провела віртуальний Гран-прі, де виступали такі гонщики як Ентоні Девідсон, Стоффель Вандорн та Алекс Елбон, а також учасники чемпіонатів «Формули 2» та «Формули 3» Артур Леклер, Крістіан Лундгард та Енцо Фіттіпальді, в Україні, яка не відстає від світових трендів, відбувся перший етап національного Чемпіонату з цифрових кільцевих гонок на трасі «Lime Rock Park», оригінал якої знаходиться у штаті Коннектикут, США.

Пряме включення зі студії та трансляцію наживо проводив Перший автомобільний канал, тож перший етап можна було дивитися не тільки на інтернет-ресурсах, а також і по телебаченню.

10-хвилинну кваліфікацію на цій достатньо короткій трасі виграв Дмитро Луканов з часом 54.088 секунди, другим стартував Кирило Негой, а третім кваліфікувався віце-чемпіон Чемпіонату з цифрових кільцевих гонок сезону 2020 року Домінік Хорошавін.

Однак уже на перших поворотах стало зрозуміло, що на пілотів очікує надзвичайно насичена та хаотична гонка. На першому колі володар поул-позиції Дмитро Луканов вилетів за межі траси, і в той же час Хорошавін захопив лідерство. А на другому – Кирило Негой при спробі обгону допустив зіткнення з Максимом Єфановим, яке викликало «завал» із шести автомобілів. Після гонки обоє пілотів були оштрафовані.

На сьомому колі зав’язалась боротьба за першу позицію у перегонах між Хорошавіним, Сергієм Бурімом та Дмитром Камінним, а на одинадцятому колі останній виходить у лідери гонки. Згодом почалось змагання у середині пелетону за звання «best of the rest» між Аліною Ковтун, Артемом Бікусовим та Володимиром Запорожцем, які стартували на 13, 15 та 7 позиціях відповідно. Після цього перегони стабілізувались.

На 35 колі в результаті видовищного зіткнення лідер гонки Дмитро Камінний був змушений заїхати на незапланований піт-стоп для усунення ушкоджень, а Домінік Хорошавін вирвався у лідери. У післягоночних інтерв’ю Домінік назвав цю ситуацію «повним хаосом».

У той же час загострилася боротьба вже за 2-е місце у перегонах між Аліною Ковтун, Артемом Бікусовим та Володимиром Запорожцем, яка тривала аж до самого фінішу.

За результатами 53-х кіл перегонів першим картатий прапор побачив Домінік Хорошавін, «срібло» взяла Аліна Ковтун, а третім фінішував Артем Бікусов.

Слідкуйте за новинами цифрового автоспорту на ресурсах КЦА FAU: facebook, instagram, youtube, Discord-канал.

Генеральним партнером Чемпіонату виступає компанія Audi Центр Київ Юг

Інформаційні партнери Перший Автомобільний та Автоцентр

Чемпіонат проходить за підтримки бренда Logitech G, якій в Україні представляє компанія АСБИС-Україна

Прес-реліз КЦА FAU

Видео