ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

«Український осінній Євротур GT4»: Хорольський зберігає лідерство

Дисципліна «Цифровий автоспорт» «Український осінній Євротур GT4»: Хорольський зберігає лідерство

У рамках цифрового Чемпіонату України «Український осінній Євротур GT4» у минулу суботу відбувся ще один етап – віртуальний «Гран-прі Нюрбургрингу». Після мега-кваліфікації, у якій лише 4-ри пілоти відзначилися часом меншим за 2 хвилини та 6 секунд, стало зрозуміло, що основними претендентами на перемогу є Артем Хорольський, Домінік Хорошавін, Нікіта Шапошнік та Андрій Терещенко. З цих чотирьох гонщиків лише Андрій Терещенко вибрав для змагання автомобіль Maserati, який починаючи з «Гран-прі Імоли» показує гарний темп.

Після хаотичного першого кола Хорольський і Хорошавін зуміли зберегти свої 1-шу та 2-гу стартові позиції відповідно. Однак, 4-ри гонщики, які були залучені у інцидент перед шиканою «Ведоль», зійшли, а Нікіта Шапошнік через зріз вищезгаданої шикани був змушений відбути штраф і опуститись з 3-ої на 13-ту позицію.

Згодом найцікавіша боротьба розгорнулась за звання «кращого з інших». На 5-му колі після помилки Ярослава Дмитрієва його проходить Дмитро Луканов, тим самим загострюючи ситуацію на треку. А згодом на 8-му колі обидва гонщиків пресингують Антона Васильєва у боротьбі за 4-ту позицію. Також на 5-му колі Нікіта Шапошнік починає прориватися через пелетон, обганяючи Владислава Корзуна, а на 9-му колі піднімається на 10-ту позицію після жорсткого обгону Віктора Шарикіна. Після гонки через цей інцидент і Шарикіна, і Шапошніка було оштрафовано за неспортивну поведінку на треку. На 11-му колі загострилась боротьба за 11-те місце: Сергій Бурим, Микита Охота, Владислав Корзун, Євген Артеменко та Андрій Скок знаходились менше ніж у секунді один від одного. В кінці кінців після низки обгонів Микита Охота побачив картатий прапор першим з цієї групи сім-рейсерів. У той же час Нікіта Шапошнік перемістився на 8-му позицію через штраф Володимира Запорожця. Заключні кола перегонів проходили у активній боротьбі за 4-ту позицію: після обгону Шапошніковим Романенка на 15-му колі та Дмитрієва на 18-му, Нікіта намагався пройти Васильєва та Луканова, однак, лідером з цієї групи вийшов саме Дмитро Луканов, фінішувавши на 4-ій позиції, наступним фінішну пряму перетнув Васильєв, а Шапошнікову залишилось задовольнитися 6-ою позицією.

Перегони виграв Артем Хорольський, таким чином залишаючись лідером чемпіонату. Другим фінішував Домінік Хорошавін, а останню позицію на подіумі вперше зайняв Андрій Терещенко.

Переглянути трансляцію етапу можна на офіційному каналі КЦА FAU.

Дізнатися про найсвіжіші новини зі світу цифрового автоспорту можна на ресурсах КЦА FAU: facebook, instagram, youtube

Додамо також, що приєднатися до Чемпіонату може будь-хто, хто відчуває в собі сили поборотися на треку. Зробити це можна за допомогою офіційного Discord-каналу.

Організатори висловлюють подяки партнерам:

- медіа групі Автоцентр і Першому автомобільному телеканалу;

- косметологічній компанії Toskani;

- компанії 7Drive - партнеру по автосимуляторам.

Чемпіонат проходить за підтримки бренду Logitech G, який в Україні представляє компанія АСБІС-Україна.

Текст Валентин Нефедов

Видео