ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

У Черкасах ще раз показали, чому важливі світловідбивні елементи

Офіційні новини У Черкасах ще раз показали, чому важливі світловідбивні елементи

На якій відстані водій помічає пішохода, що рухається у темному одязі? Всього лише за 15-20 метрів від нього! Такі результати чергового експерименту від Автомобільного клубу «Черкаси».

- Нещодавно Кабмін зобов’язав пішоходів носити світловідбивні елементи на одязі у темний час доби. В Автомобільний Федерації України ми про це говоримо вже кілька років поспіль. Тож таке нововведення сприйняли дуже позитивно, і я впевнений, що так думає кожен водій. Та значно важливіше, щоб саме пішоходи усвідомили важливість справи. Лише від них залежить, чи помітить їх водій на дорозі у вечірній або нічний час, - говорить керівник Автомобільного клубу «Черкаси» Андрій Яроменко.

Щоб вкотре показати важливість світловідбивних елементів, на території черкаського летовища провели експеримент. Наочно продемонстрували, коли пішохід без жодного світловідбивача стає помітним для водія. Перевіряли за участі дорослого та дитини.

- Ми завчасно розставили пішоходів без жилетів. І проїхали повз них на авто. Видимими вони стають лише, коли відстань до них скорочується до 15-20 метрів. У такій ситуації швидко зреагувати водій вже не встигає, адже навіть при швидкості 50 кілометрів на годину автомобіль за секунду проїздить 14 метрів, - коментує Андрій Яроменко, - та не забуваємо, що водій повинен блискавично зреагувати на небезпеку.

Під час наступного проїзду пішоходи вдягли світловідбивні жилети. Їх видимість суттєво зросла - водій їх помічає ще за 150-200 метрів. Відповідно він зможе вчасно зреагувати: зупинитися, зменшити швидкість чи змінити напрямок руху.

Схожий експеримент в АК «Черкаси» проводили і торік. Цьогоріч дослід повторили, аби вкотре довести, що світловідбивні елементи можуть врятувати життя.

Прес-реліз АК «Черкаси»