ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Віртуальний «Маріуполь»

Дисципліна «Цифровий автоспорт» Віртуальний «Маріуполь»
Пов`язана подія: виртуальное ралли «Мариуполь»

Третій етап Чемпіонату України з віртуального ралі – ралі «Маріуполь», - відбулося 27 серпня - 1 вересня цього року. Нагадаємо, що на першому етапі стартували 14 пілотів, на другому – 18, а на третьому заявки подали вже 23 учасники.

Цього року віртуальне ралі «Маріуполь» стало екватором Чемпіонату України, але і зараз пілоти припускали чимало помилок на цифрових трасах. Головними претендентами на перемогу у повному приводі були призери попередньої гонки – ралі «Галіція»: Артем Хорольський та Кирило Коломієць. Першим на старт вийшов представник команди «7Drive» і відразу захопив лідерство перемогою на перших чотирьох СД. Кирилу вдалось обіграти Артема лише на СД5. Це була найдовша СД етапу довжиною в 19.1 км. До цього він показував більш-менш стабільну їзду, хоч і чимало часу програвав своєму опоненту. Два пілоти здійснили багато незначних помилок на дистанції, проте більш щасливим виявився представник «Wild West VRT». «Щастя» тривало недовго... Вже на СД6 Кирило здійснює помилку за помилкою, і якби не допомога глядачів хто зна, як події розвивались би далі? Часу втрачено чимало - більш ніж півтори хвилини відставання лише на одній СД, - і схоже це ставить хрест на подіумі за підсумками змагання. Але Кирило і не думав здаватись! Його авто не було сильно пошкоджене, і пілот почав наздоганяти своїх суперників. Та і тут не все йшло чудово. На завершальній СД першого дня Кирило пошкодив диференціал - його механікам роботи вистачає на кожному етапі, і ралі «Маріуполь» не стає виключенням. Скориставшись проблемами свого суперника другу сходинку за підсумками першого дня посів переможець першого етапу Сергій Раєвський. Проте лідер заліку, Хорольський мав перевагу над ним більше хвилини, і другий день мав пройти для Артема у спокійному режимі. Але...

Кирило почав швидко відігравати згаяний у перший день час! Вже першу ж СД другого дня він виграє, Артем у декількох секундах позаду, а Сергій допускає помилку вже в першому повороті і втрачає більше 50 секунд, а також і друге місце у класі. Наступна, десята за рахунком ралі СД проходить для трійки лідерів спокійно. А ось на 11-й розгортається справжній триллер. Спочатку Кирило робить декілька помилок і втрачає час, потім Артем декілька разів їде за межами дороги і нестабільна робота КПП, схоже, вибиває пілота з потрібного ритму, і він в одному з поворотів перевертає свій VW Polo на дах. Допомога глядачів, втрата часу, пошкоджена машина... Схоже битва за перемогу знову відновлюється! Відставання між учасниками вже не таке велике. СД12 виграє Кирило, а далі сервіс. Сьогодні без роботи не залишаться і механіки Артема. У відведений час їм не вдалось до кінця відновити автомобіль, тому як проблеми з КПП у Артема лишились. До кінця етапу ще чотири СД, три з яких виграє представник «Wild West VRT», але Артем мав чималий запас часу, і йому вдалось втримати першу позицію. Але на цьому помилки не скінчились. Їх здійснив Раєвський на завершальній СД і втратив будь-який шанс на фініш. Третім за підсумками ралі у повнопривідному класі фінішує Олександр Юр'єв – єдиний пілот з представників вищого класу нашого чемпіонату, який має усі три фініші в трьох стартах.

У моноприводі події розвивались куди стабільніше. У лідера заліку точно. Новачок Тарас Сахневич хоч і показав свою швидкість у перший день, проте Назарій Лебідь починаючи з СД5 почав відйововувати втрачений час як у Тараса, так і у поляка Яна Горчица. Представник Польщі за підсумком першого дня програвав Назарію трохи менше 9 секунд, а Тарас ледь більше хвилини. Проте хочеться відмітити хорошу швидкість Тараса. З часом прийде і стабільність, і тоді він сміливо зможе боротись за перемогу у моноприводі.

Другий день обіцяв бути жарким, адже лідерів розділяло дуже мало часу і вже перша СД показала як щільно йдуть пілоти. На фініші СД9 їх розділило лише 0.08 секунди. Проте вже на СД10 поляк вилітає за межі дороги і, пошкодивши свою Ford Fiesta, він не зміг продовжити боротьбу. Назарій у другий день почував себе не комфортно: не допускав помилок, його не турбув ававтомобіль, але він постійно скаржиться на поганий час. Тарас не без помилок та все ж зумів вперше в чемпіонаті фінішувати і зайняв друге місце у класі. Третім на фініш прибув ще один представник «Wild West VRT» - Олександр Підлуський.

Остаточні результати ралі можна знайти на сторінці етапу.

КЦА FAU запрошує віртуальних спортсменів прийняти участь у 4 етапі Чемпіонату України з віртуального ралі - «Ворота України», - який відбудеться з 17-22 вересня 2020 року.

Вся необхідна документація знаходиться за цим посиланням: http://rbr.in.ua/rbruerc_2020.html

КЦА FAU дякує за співпрацю Медіа групі «Автоцентр» та Першому автомобільному каналу.

Прес-реліз КЦА FAU