ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Перша віртуальна

Дисципліна «Цифровий автоспорт» Перша віртуальна
Пов`язана подія: виртуальное ралли «Трембита»

В дати з 18 по 23 червня відбувся перший етап першого Чемпіонату України по віртуальному ралі, який ознаменувався рекордною кількістю сходів на останніх допах. До фінішу дісталися лише 4 пілота. Заявки на участь подали 17 пілотів, серед яких один пілот з Польщі та один з Аргентини.

Про те, як проходило перше в історії України ралі Трембіта в digital-форматі розповімо в стилі стенограми гонки:

1. Урочисте відкриття. Чемпіони переходять в «цифру».

Перше віртуальне ралі, перший етап, перша спецділянка і... перший старт в сім-рейсингу 7-кратного Чемпіона України в різних дисциплінах автоспорту Руслана Кучера відбувся на зйомках в студії Першого автомобільного Каналу 19 червня 2020 року і ознаменував початок офіційного Чемпіонату.

2. Перший лег 18-20 червня 2020. Ну як ви там?

Можливість стати Чемпіоном України по віртуальному ралі привернула до Чемпіонату як нових спортсменів, так і професіоналів c 16-ти річним стажем в сім-рейсингу. Про розпал пристрастей і виснажені нерви на першому етапі найкраще розкажуть наші спортсмени.

Назар Лебідь, стаж в сім-рейсингу з 2004 року: "Вийшовши на старт я зрозумів, що дико хвилююсь. Їду з думкою, що це перший етап ЧУ який проходить на офіційному рівні, руки трусяться і я фактично не слухаю штурмана. По сплітам бачу, що зливаю багато. І думки про офіційний статус змагань мене не покидає, і звісно в одному з поворотів я прослухав штурмана і вилетів за межі дороги. Втратив секунд 50 добрих! Другий доп ситуація не змінилась але без вильотів. Далі взяв себе в руки, сьорбнув кави і заспокоївся. Кіпішувати вже не було причини. Часу зливаю багато, лишніх ризиків старався не робити. Весь перший лег мучив малий зацеп, гріпу дууууже мало! А крайня СД взагалі... Думав що не доїду. Але є фініш і це супер. Другий лег буде ще важчим, далеко не прості СД. Та для початку потрібно зачекати завершення першого легу, а там буде видно як діяти у другий день."

Владислав Курочкін: "З урахуванням моєї перерви, руки тряслися не менше, аніж у Назара)."

3. Другий лег 21-23 червня 2020 року. Драма для 7DRIVE Racing

Тут кількість аварій і сходів зросла рівно вдвічі. Пошарпані нерви, напруга і відповідальність, що зараз мчиш заради статусу офіційного Чемпіона України зіграли свою фатальну роль.

В монопривідному класі від старту і практично до останніх метрів дистанції лідирував Олександр Арич (команда 7Drive), але зійшов з дистанції через помилки в пілотуванні. Його помилкою скористалися Назар Лебідь і Підлуський Олександр з команди WildWest VRT, що зайняли 1 і 2 місця відповідно.

У повнопривідному класі також розігралася справжня драма для команди 7DRIVE Racing, чий пілот Артем Хорольський виграв 11 спецділянок, але також оформив схід під завісу бою на СД-13. Підсумковий протокол: 1 місце Раєвський Сергій, 2 місце Юр'єв Олександр.

Отже, фінішну лінію ралі «Трембіта» перетнули всього 4 пілота. А це означає, що приєднавшись до Чемпіонату навіть на другому етапі, у кожного зі спортсменів є цілком реальний шанс набрати очки і стати першим в історії Чемпіоном України по віртуальному ралі.

Чемпіонат з ралі складається з п'яти етапів:

1. Трембіта 18-23 червня

2. Галичина 23-28 липня

3. Маріуполь 27 серпня - 1 вересня

4. Ворота України 17-22 вересня

5. Столиця 22-27 жовтня

Переможець стане офіційним Чемпіоном України і візьме участь в Урочистій щорічній церемонії нагородження FAU.

Прийняти участь у віртуальному ралі можуть спортсмени, що ознайомлені з регламентом Чемпіонату та отримали е-ліцензію DRL (DigitalRacingLicense)

Сторінка Чемпіонату та документація.

Слідкуйте за новинами КЦА FAU на сторінках Digital Autosport of Ukraine в соцмережах:

- facebook;

- instagram;

- youtube.

До зустрічі на ралі Галіція 23-28 липня 2020 року! Ризикни стати Першим!

Подяки партнерам:

Першому автомобільному каналу

Компанії DMK - міжнародному лідера в сфері космецевтіки

Компанії 7Drive - Технічному партнерові по автосимуляторах

За матеріалами організатора