ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

FAU та Товариство Червоного Хреста України уклали Меморандум про співпрацю

Офіційні новини FAU та Товариство Червоного Хреста України уклали Меморандум про співпрацю

1 липня 2020 року Автомобільна федерація України та Товариство Червоного Хреста України уклали Меморандум про співпрацю у сфері безпеки дорожнього руху та автомобільного спорту, реалізації на території України спільних Проектів задля популяризації діяльності організацій, зокрема під час проведення офіційних змагань з автомобільного спорту.

Сторони в межах домовленостей зокрема сприяють в розробці на території України спільних Проектів, супроводжують їх реалізацію та проводять моніторинг стану реалізації, використовують найкращий міжнародний досвід для розробки спільних Проектів, а також проводять тренінги та семінари із надання першої допомоги.

Як відомо, Міжнародна Автомобільна федерація (FIA) та Міжнародна Федерація Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (IFRC) розширили багаторічну співпрацю, спрямовану на підвищення глобальної безпеки дорожнього руху. Тепер дві організації переходять до нової фази у співпраці з боротьбою з коронавірусом.

Коли проведення змагань з автоспорту у світі буде відновлено, Національні товариства Червоного Хреста та Червоного Півмісяця у співпраці з органами охорони здоров'я та національними автоспортивними федераціями, забезпечуватимуть профілактичну підтримку здоров'я та підвищення обізнаності водіїв та інших учасників змагань про COVID-19.

При цьому, програми грантів FIA щодо безпеки дорожнього руху та спортивних змагань й в подальшому зміцнюватимуть співпрацю між національними федераціями-членами FIA та Національними товариствами Червоного Хреста та Червоного Півмісяця, зокрема шляхом розширення заходів для запобігання поширенню COVID-19.

Довідка:

Автомобільна федерація України (Federation Automobile d`Ukraine - FAU)

Автомобільна Федерація України - громадська організація заснована 2 липня 1992 року. Об'єднує громадян, які здійснюють різну діяльність в сфері автомобільного транспорту, спорту та туризму, відстоює їх права та інтереси відповідно до напрямів діяльності FIA.

FAU- національна федерація з автомобільного спорту, член FIA, суб'єкт Олімпійського руху України, відповідно до законодавства має виняткове право на організацію і проведення офіційних міжнародних і національних змагань з автомобільного спорту на території України.

Основу організаційної структури FAU становлять відокремлені підрозділи, які об'єднують членів FAU за територіальним принципом, а також Автомобільні Клуби - партнери FAU.

Товариство Червоного Хреста України

Основна мета діяльності Товариства – захист життя людини, попередження та полегшення людських страждань під час збройних конфліктів, стихійного лиха, катастроф та аварій, надання допомоги медичній службі збройних сил і органам охорони здоров’я, сприяння органам державної влади України у їхній діяльності в гуманітарній сфері.

Товариство Червоного Хреста України складається з організацій національного (центрального), обласного та місцевого рівнів.

Український Червоний Хрест плідно співпрацює з 21 національним товариством зарубіжних країн, з якими укладені угоди про співпрацю, за підтримки міжнародних партнерів щороку виконує понад 20 гуманітарних програм.

Особлива увага приділяється співпраці з міжнародними організаціями і фондами (UNDP, UNICEF, UNFPA, ECHO, WEP, GIZ, WHO, UNHER тощо) для підтримки гуманітарних програм Товариства.