ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Пішов з життя Сергій Григорович Пелешок

Офіційні новини Пішов з життя Сергій Григорович Пелешок

Сьогодні на 63-му році раптово обірвалось життя спортсмена, організатора, активіста автомобільного спорту майстра спорту СРСР Сергія Григоровича Пелешка.

Свій професійний спортивний шлях Сергій Григорович починав з футболу, але за збігом долі життя рівнечанина врешті було зв’язано з автомобілями. У 1982-му він дебютував у «народній» дисципліні «швидкісне маневрування», та згодом став багаторазовим Чемпіоном України зразу у декількох видах перегонів. Ралі, «кільце», «гора», «трек», слалом – талант Сергія Григоровича приніс йому багато нагород та любов і пошану як прихильників, так і суперників.

Багато уваги Сергій Григорович приділяв і іншим аспектам автомобільного спорту. Одним з перших в Україні став директором автомобільного клубу - рівненського АК «МІР», - в якому займався організацією та проведенням змагань з авто- та мотоперегонів, роботою з молоддю. Свою майстерність Сергій Григорович дбайливо передавав іншим у клубній школі, не обов’язково для участі у автомобільних перегонах, але й для безпечного руху у повсякденному житті.

В останні роки Сергій Григорович був ініціатором проведення Чемпіонату України з трекових перегонів, займав посаду Голови Комітету трекових гонок FAU та керівника відокремленого підрозділу Автомобільної Федерації України в Рівненській області.

Автомобільна Федерація України висловлює свої найглибші співчуття рідним та близьким Сергія Григоровича.