ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Вітаємо з ювілеєм!

Офіційні новини Вітаємо з ювілеєм!

Автомобільна Федерація України та Рада ветеранів автомобільного спорту FAU вітає з 70-річчям Леоніда Івановича Леонова.

Леонід Іванович вже багато років відданий автомобільним гонкам та своїми досягненнями отримав реноме одного з видатних українських спортсменів, тренерів, автоспортивних діячів. Перші офіційні старти киянина відбулися ще 1974-го. Та незабаром Леоніда Івановича вже запросили до республіканської збірної України з автоспорту, де він відстоював честь держави більш ніж два десятиліття. Багаторазовий Чемпіон СРСР, багаторазовий Чемпіон збройних сил СРСР, перший в історії український Чемпіон СРСР з автомобільного спорту, багаторазовий Чемпіон та призер України з шосейно-кільцевих гонок, ралі, автокросу, іподромних гонок, багаторазовий призер Спартакіади народів СРСР, переможець та призер багатьох міжнародних європейських змагань – список нагород розтягнеться на декілька сторінок!

Та Леонід Іванович може пишатися не тільки своїми перемогами. Дуже багато років, починаючи з 1985-го, киянин виховує наступні покоління автомобільних пілотів. Можна навіть казати про цілу плеяду майстрів спорту, які стали Чемпіонами та призерами СРСР, збройних сил СРСР, Спартакіад народів СРСР, Чемпіонами та призерами незалежної України, і навіть Чемпіонатів та Кубків Європи.

Досягнення ювіляра багаторазово відзначалися численними державними нагородами та званнями. Майстер спорту СРСР, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, неодноразово отримав почесні грамоти Мінавтотрансу України, ЦК ДТСААФ СРСР та ЦК ТСО України, різноманітних Спорткомітетів СРСР та України, Федерації автомобільного спорту СРСР, Володар «Почесної відзнаки Автомобільної федерації України за видатний особистий внесок у розвиток автомобільного спорту в Україні».

Відзначимо, що Леонід Іванович і сьогодні продовжує свою справу у розвитку автомобільного спорту в якості функціонера Автомобільної федерації України. Він є керівником відокремленного підрозділу FAU в Київській області, членом Комісії Автомобільного спорту FAU, членом Комітету Правил Чесної Гри FAU, Головою Комітету кільцевих гонок FAU, членом Ради Ветеранів автомобільного спорту FAU. Також Леонід Іванович є організатором та керівником «Школи гонщиків Леоніда Леонова», проводить виховальну роботу з нинішньою молоддю та працює на змаганнях суддєю національної категорії з автомобільного спорту.

Автомобільна Федерація України та Рада ветеранів бажають ювіляру міцного здоров’я та довголіття, нових перемог для нього і його учнів у професійній діяльності та щастя і радощів в особистому житті!

Автомобільна Федерація України