ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Важко повірити: у Полтаві виділять кошти на ремонт комплексу «Лтава»

Дисципліна «Тайм аттак» Важко повірити: у Полтаві виділять кошти на ремонт комплексу «Лтава»

У Полтаві розпочнуть реконструкцію КП спортивно-технічного комплексу «Лтава», крім різноманітних змагань з картингу також відомого за серією перегонів «Тайм аттак». Кошти на відновлення будуть виділені з місцевого бюджету. Так вирішила громада Полтави, голосуючи за проекти громадського бюджету. Із понад сотні проектів більшість голосів полтавчани віддали саме за реконструкцію траси українського масштабу СТК «Лтава». І це неймовірний прецедент у світі українського автоспорту.

Реконструкція СТК «Лтава» була у складі 33 великих проектів із кошторисом до 1 млн. 400 тисяч гривень. За відновлення комплексу було віддано 1788 голосів.

Винести відновлення комплексу на розсуд громади вирішили полтавські представники FAU.

- Всі ініціативи, які були висунуті на бюджет участі, звісно, важливі, але я дуже вдячний полтавчанам, що обрали саме наш проект. Свого часу цей комплекс був відомий далеко за межами країни і приймав численні змагання з авто- та мото спорту. Утім, ремонту він не бачив уже довгих 30 років, а з 2011-го взагалі було припинене навіть мізерне фінансування. Та попри це на «Лтаву» продовжували приїздити спортсмени, і приходити глядачі. Тож ми не маємо права втратити такий масштабний об’єкт, - коментує ініціатор проєкту, голова ВП FAU у Полтаві, голова ГО «Полтавська обласна федерація автоспорту» Андрій Приходько.

Комплекс вміщає до 2,5 тисячі глядачів, а траса відповідає міжнародним стандартам. Об’єкт можна використовувати під різнопланові змагання.

- Тому реконструкція «Лтави» надзвичайно важлива. Допоможе не лише відновленню автоспорту, а й самому розвитку Полтави, бо ж далеко не кожне місто країни може похвалитися таким стаціонарним об’єктом, - каже Андрій Приходько.

Додамо, що за попереднім аналізом для повноцінного ремонту комплексу, необхідно близько 12 мільйонів гривень. Тож, зрозуміло, що бюджетних коштів не вистачить сповна. Але їх буде достатньо для старту реконструкції та для того, щоб запобігти руйнації «Лтави». Першочергово йдеться про ремонт асфальтного покриття на трасі та трибун. Тож незабаром у Полтаві приступлять до розробки проектно-кошторисної документації.

Від Автомобільної Федерації України висловлюємо подяку за таку ініціативу нашим полтавським колегам.