ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

4 гривні за життя

Офіційні новини 4 гривні за життя

Автомобіль зі швидкістю 60 км/годину за секунду проїздить 16,5 метрів. Людину без світловідбивачів на одязі у темний час доби можна помітити за 30-40 метрів. Атож часу на реагування у водія іноді не лишається зовсім.

Представники автомобільного клубу «Черкаси» на власному досвіді знов довели необхідність використовувати спеціальні елементи одягу, щоб підвищити рівень безпеки пішоходів на неосвітлених ділянках автомобільних доріг.

Правилами дорожнього руху передбачено, що пішоходи мають обов'язково бути в одязі зі світловідбивними елементами, коли рухаються по трасах спільного користування у вечірній та нічний час доби. Однак, в Україні цього правила майже ніхто не дотримується. Немає і практики покарання за порушення згаданого пункту ПДР. Між тим найдешевший спосіб позначити себе або свою дитину на дорозі коштує всього чотири гривні та декілька хвилин домашньої праці!

Світлий на вас одяг чи темний - не має значення. Адже тканина поглинає світло, і побачить вас водій тільки за умов використання світловідбиваючих елементів, - говорить керівник автоклубу «Черкаси» та член Президії FAU Андрій Яроменко. – Пішохода без спеціальних засобів не видно взагалі. У кращому разі ми помічаємо його за 20-30 метрів. Одягнувши деякі світловідбиваючі елементи, пішоход потрапляє в наше поле зору за 60-70 метрів. Коли ми почали використовувати спеціальний жилет, то дитина-пішохід стала помітною за 200-250 метрів. Це елементи, які рятують життя.

Доказом його слів став спеціальний ініціативний експеримент, який було проведено на закритій для стороннього руху злітній смузі аеродрому «Черкаси». Учасники оцінили властивості різного одягу в темний час доби в різних умовах руху. А його результати кожен може оцінити на власні очі у відповідному відео.

Більше інформації про згаданий експеримент можна знайти на сторінці заходу.

За матеріалами АК «Черкаси»

Видео