ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Українець став переможцем на Всесвітніх автоспортивних іграх FIA-2019

Дисципліна «Міжнародні гонки» Українець став переможцем на Всесвітніх автоспортивних іграх FIA-2019

Український спортсмен Дмитро Іллюк виборов золото на перших Всесвітніх автоспортивних іграх, що упродовж кількох днів проходили в Римі. Українець переміг у дисципліні Drifting Cup.

На Всесвітні автоспортивні ігри одесит Дмитро Іллюк їздив у складі національної збірної. Із шести дисциплін, представлених у перегонах, українці брали участь у двох – змагалися у Drifting Cup та у Karting Slalom Cup. Загалом Всесвітні ігри зібрали 49 країн-учасниць.

У Karting Slalom Cup українським спортсменам вдалося потрапити до кращих 16-ти та до фінішу дійти вони не змогли. Натомість Дмитро Іллюк став кращим дрифтером Всесвітніх автоспортивних ігор FIA-2019. Змагався він на авто Nissan 200 SX.

- Я мав одне бажання – перемогти. І зробив саме те, на що розраховував. Для мене були важливі дві речі: передусім, я дуже хотів всім показати, що наша країна може бути першою. По-друге, це була можливість донести до людей інформацію про те, що дрифт посідає в автоспорті вагоме місце, - каже Дмитро Іллюк.

Суперниками Дмитра на змагальній трасі було понад сильних 20 гонщиків з різних країн. Більшість заїздів пройшли під зливою. Та попри спритність конкурентів і негоду, українець вийшов спершу у ТОП 16 кращих, а згодом – до фіналу.

- Дощ навіть допоміг. Ми зняли навантаження з автівки. І змогли витиснути з неї все, давши максимальне зчеплення. До всього, я вмію їздити по слизькому покриттю, володію контраварійною підготовкою. І це також допомагало, - ділиться враженнями Дмитро Іллюк.

На фініші за першість українець боровся із дрифтером з Чехії. З першого разу переможця не визначили, тож судді призначили перезаїзд. У підсумку першість дісталася українцю.

Перемога Дмитра Іллюка дозволила національній збірній посісти на Всесвітніх автоспортивних іграх FIA-2019 третє місце. Цю сходинку ми розділили із Голандією та Японією

Для довідки:

Дмитро Іллюк – Чемпіон України з дрифтингу, багаторазовий переможць міжнародних та національних змагань з дрифтингу.

Декілька фото з Всесвітніх Ігор FIA-2019 можна знайти в галереї.