ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

В Італії стартували перші Всесвітні автоспортиві ігри FIA

Офіційні новини В Італії стартували перші Всесвітні автоспортиві ігри FIA

Україна бере участь у перших Всесвітніх автоспортивних іграх FIA, що стартували у четвер в Італії. В іграх представлена 51 країна та шість дисциплін (GT CUP, Touring Car Cup, Formula 4 Cup, Drifting Cup, Karting Slalom Cup, Digital Cup).

Із шести представлених дисциплін, національна збірна подала заявки до двох: Drifting Cup та Karting Slalom Cup.

Напередодні відбулося відкриття перегонів, а в найближчі три дні на всіх чекають тренування та самі змагання.

У Karting Slalom Cup Україну представляє 16-річна Вероніка Кононенко та 15-річний Георгій Красько. В дисципліні Drifting Cup змагатиметься титулований Дмитро Іллюк.

Відомий дрифтер Дмитро Іллюк говорить, що до Італії приїхав по перемогу, хоча в суперниках в нього аж 24 спортсмени.

- Останні три тижні ми тільки тим і займалися, що готували нашу машину. Зробили дуже багато. Також у нас дуже цікаве брендування автомобіля – у форматі українського прапору та вишиванки через усе авто. Такий патріотичний дизайн багатьом сподобався, - розповідає Дмитро Іллюк. – Приємно, що нас підтримують. Та найбільшу підтримку відчуваю від свого 11-річного сина, який приїхав вболівати за мене. Тому моя ціль на цих змаганнях – однозначно перемога!

Так само потрапити в призи збираються і юні представники національної збірної - 15-річний Георгій Красько та 16-річна Вероніка Кононенко. Єдиною командою вони змагаються у відносно новій дисципліні Karting Slalom Cup. Karting Slalom Cup – це поєднання двох дисциплін: картинга та слалому.

15-річний Георгій Красько в автоспорті із трьох років. Має значні досягнення - багаторазовий чемпіон та призер чемпіонатів України з картингу, отримав звання майстра спорту.

- Я суперників не боюся. Хай вони краще нас побоюються. Надіюся, що ці перегони мені дадуться не складно і ми потрапимо у призові місця, - переконаний Георгій.

Вероніка картингом досі займалась на любительському рівні. Тепер представляє Україну на міжнародних змаганнях.

- Для мене це означає дуже багато. По-перше, я горда від того, що представляю Україну, по-друге, відчую тут справжню конкуренцію, - каже Вероніка.

Спортсмени пройшли адміністративні та технічні перевірки, вивчили змагальні ділянки.

Відкриття перегонів відбулося в самому центрі Рима, а вже у п’ятницю розпочнуться самі перегони на італійському треку «Vallelunga Circuit».

Офіційне відео з церемонії відкриття на англійській мові (Україну представлено на 52 хв. 39 сек.)

Видео