ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Інформаційне повідомлення

Офіційні новини Інформаційне повідомлення

18 січня 2019 року відбулося чергове засідання КАС FAU присвячене вирішенню поточних питань, включених до повноважень КАС FAU.

В засіданні взяв участь перший віце-президент FAU Олександр Фельдман.

КАС FAU розглянула звернення групи водіїв – учасників Чемпіонату України з кільцевих гонок 2018 року, прийняте на зборах 16.12.2018 року, щодо:

- скасування рішення КАС FAU про затвердження Технічних вимог для участі в Чемпіонату України, Кубку України з кільцевих гонок на 2019 рік та залишити Технічні вимоги на 2018 рік на сезони 2019 та 2020 роки;

- вимог до Промоутера Чемпіонату України щодо технічного та фінансового забезпечення контролю Технічних вимог;

- проведення кожного етапу Чемпіонату України з кільцевих гонок у складі двох заїздів.

Розглянуто також інформацію Комітету кільцевих гонок FAU щодо опису процедури залучення учасників Чемпіонату України з кільцевих гонок 2018 року до подання пропозицій та підготовки Комітетом кільцевих гонок FAU проекту Загального регламенту Чемпіонату України 2019 року, в тому числі Технічних вимог, погодження їх з Промоутером Чемпіонату України, відповідно до Договору з FAU.

КАС FAU в рамках обговорення заслухана позиція учасників засідання щодо поданих пропозицій, з врахуванням прийнятих та опублікованих регламентуючих документів на 2019 рік та необхідності дотримання зобов’язань FAU в рамках договору з Промоутером Чемпіонату України.

За результатами розгляду КАС FAU визнала за недоцільне внесення змін до спортивного регламенту та проведення кожного етапу Чемпіонату України з кільцевих гонок у складі двох заїздів з врахуванням позиції Комітету кільцевих гонок FAU, Промоутера Чемпіонату та для реалізації телевізійних прав FAU.

Комітету кільцевих гонок FAU доручено розглянути пропозицію щодо посилення контролю за матеріально-технічним забезпеченням Промоутерами Етапів обладнання для технічної інспекції під час проведення змагань Чемпіонату України з кільцевих гонок 2019 року, провести роз’яснювальну роботу, в тому числі в формі семінару, в тому числі з залученням Промоутера Чемпіонату, з метою доведення до водіїв-учасників та членів FAU, які висловили бажання взяти участь у Чемпіонаті України з кільцевих гонок у 2019 році, особливостей підготовки спортивної техніки у відповідності до оновлених Технічних вимог, провести додаткове опитування та проінформувати КАС FAU про його підсумки. При відсутності порозуміння розглянути можливість запровадження додаткового класу до існуючого Технічного регламенту за правилами 2018 року.

Комітету кільцевих гонок FAU запропоновано, спільно з Промоутером Чемпіонату, розглянути можливість стабілізації технічних вимог до автомобілів Чемпіонату України з кільцевих гонок на весь термін дії Договору з Промоутером Чемпіонату.

КАС FAU розглянула заяву Анатолія Шульги про відставку з посади Голови Комітету кросу FAU за власним бажанням та на його пропозиції внесла зміни до складу Комітету:

- Авальяні Юрій Віталійович - голова Комітету

- Шульга Анатолій Олександрович - заступник голови комітету;

- Чорний Сергій Іванович - заступник голови комітету;

- Чехович Олена Станіславівна - секретар комітету:

- Решетілов Олександр Володимирович - спеціаліст з організації змагань

- Чеботарьов Віктор Васильович - спеціаліст з безпеки змагань

- Кобзєв Сергій Михайлович - спеціаліст з спортивної техніки

- Зерній Андрій Анатолійович - відповідальний за розвиток

дитячих класів

- Вялих Сергій Анатолійович - представник-спортсмен

На засіданні заслухано пропозиції ініціативної групи та інформація Комітету кросу FAU щодо запровадження нових класів у Дивізіоні 1 Чемпіонату України з кросу.

КАС FAU підтримала ініціативу щодо розширення кількості класів, запропонованих ініціативною групою, та створення умов для розширення кількості учасників Чемпіонату України з кросу.

Члену ініціативної групи Олексію Бесєдіну, спільно з Комітетом кросу FAU доручено забезпечити доопрацювання запропонованих технічних вимог з врахуванням зауважень учасників засідання та подання їх на розгляд КАС FAU.

За поданням відповідних дисциплінарних комітетів FAU за результатами обговорення КАС FAU затверджено:

- Загальний регламент Чемпіонату України з міні ралі «Кубок Лиманів» 2019 року зі змінами;

- Загальний регламент Чемпіонату України з ралі з розширенням для національних серій з ралі 2019 року;

- Правила організації та проведення змагань з кільцевих гонок зі змінами та доповненнями.

З врахуванням поданих зауважень, запропоновані редакційні уточнення до Технічних вимог до автомобілів для участі в Чемпіонаті України, Кубку України з кільцевих гонок 2019 року (затверджених 06.12.2018р.) направлено на доопрацювання.

Комітету кільцевих гонок FAU доручено за погодженням з Технічним комітетом FAU невідкладно доопрацювати їх та подати на затвердження КАС FAU.

КАС FAU розглянула питання щодо дотримання офіційними особами змагань вимог Загального регламенту Трофею FAU з ралі на серійних автомобілях 2018 року та інформацію про обставини затвердження та публікації Загального регламенту Серій. За результатами обговорення КАС FAU звертає увагу офіційних осіб змагань та членів дисциплінарних комітетів FAU, що відповідно до порядку публікації регламентуючих документів FAU, тільки текст, розміщений на сайті fau.ua є офіційним текстом регламентуючого документу FAU.

З метою забезпечення оновлення регламентуючих документів щодо автомобільного спорту у відповідності до регламентуючих документів FIA та законодавства України КАС FAU утворила тимчасові робочі редакційні групи з перекладу, публікації документів FIA, та оновлення відповідних регламентуючих документів FAU за напрямками: основні документи FAU (керівник Микола Шредер), документи з безпеки змагань (керівник Олег Рибак) та класифікації та технічних вимог (керівник Борис Донськой).

Тимчасовим робочим групам доручено визначити перелік регламентуючих документів FIA, необхідних для перекладу для забезпечення всіх дисциплін автомобільного спорту, що розвиваються в Україні, оцінити необхідні ресурси, необхідні для перекладу, з врахуванням покладання функції редагування на членів робочих груп, надати пропозицію щодо можливого залучення партнерів для реалізації поставлених завдань, визначити графік та об’єм підготовки оновлених документів FAU та забезпечення їх підготовки у спортивному сезоні 2019 року.

КАС FAU розглянула також інші питання забезпечення спортивної діяльності FAU.

Комісія Автомобільного спорту Автомобільної Федерації України