ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Інформаційне повідомлення про засідання Президії FAU

Офіційні новини Інформаційне повідомлення про засідання Президії FAU

29 листопада 2018 року під головуванням Президента FAU Леоніда Костюченко відбулося засідання Президії Автомобільної Федерації України.

Президія FAU заслухала інформацією про стан підготовки до проведення нагородження за підсумками спортивного сезону 2018 року, призначеного дляпроведення на 21.12.2018 року, початок о 16:00, місце проведення - Колонна зала Київської міської Ради.

Членів Президії FAU було проінформовано про стан співпраці щодо запровадження системи контраварійної підготовки з використанням досвіду, накопиченого в автомобільному спорті. З метою розширення напрямків діяльності FAU прийнято рішення утворити робочий орган FAU - Комісію FAU з контраварійної підготовки водіїв (КАП FAU) у складі:

- Олег Рибак – голова Комісії

- Олександр Фельдман – заступник голови Комісії

- Артем Атоян – секретар Комісії

- Сергій Будник – член Комісії

З врахуванням світових тенденцій, рекомендацій FIA, вітчизняного досвіду та для розширення напрямків діяльності FAU Президія FAU утворила робочий орган FAU -Комісію FAU з цифрового автоспорту (КЦА FAU).

Першому віце-президенту FAU Олександру Фельдману доручено провести консультації щодо залучення до складу КЦА FAU зацікавлених членів FAU та подати кандидатури на затвердження Президії FAU.

Виконавчій дирекції доручено проінформувати Мінмолодьспорту та FIA про створення КЦА FAU та врахувати необхідність доповнення Правил спортивних змагань з автомобільного спорту змаганнями у цифрових дисциплінах автоспорту.

За пропозицією Президента FAU Леоніда Костюченка щодо необхідності створення, спільно з партнерськими організаціями, Дитячої автомобільної федерації України.

З метою вдосконалення системи залучення дітей до автомобільного спорту та проведення заходів з безпеки дорожнього руху Президія FAU визнала за доцільне взяти участь в утворенні та виступити співзасновником громадської спілки «Дитяча автомобільна федерація України», метою діяльності якої стане організація та об'єднання зусиль її учасників для сприяння розвитку та популяризації автомобільного спорту в Україні серед дітей та юнацтва, в тому числі учнівської та студентської молоді, задоволення та захист соціальних, економічних, творчих, спортивних та інших спільних інтересів учасників Федерації та осіб, які займаються автомобільним спортом.

Новоствореній організації, в рамках вимог Закону України «Про фізичну культуру і спорт» та «Про молодіжні та дитячі громадські організації» передбачається надати, в рамках Національного спортивного кодексу та Міжнародного спортивного кодексу спортивні повноваження щодо автомобільного спорту для дітей до 18 років.

За пропозицією КАС FAU Президією FAU встановлено, що розгляд пропозицій щодо внесення до календарного плану змагань з автомобільного спорту, включених у національні серії, проводиться виключно на підставі та умовах, визначених договором FAU з відповідним Промоутером Серії, укладеним з ініціатором відповідної національної серії.

Президією FAU розглянуто та прийнято також інші рішення спрямовані на забезпечення належної діяльності FAU.

Президія Автомобільної Федерації України