ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

В Мінмолодьспорту обговорили розвиток автомобільного спорту України

Офіційні новини В Мінмолодьспорту обговорили розвиток автомобільного спорту України

19 квітня в Мінмолодьспорту відбулось засідання робочої групи з врегулювання проблемних питань, пов’язаних з розвитком автомобільного спорту України.

В засіданні робочої групи під головуванням заступника Міністра Ярослава Войтовича взяли участь представники структурних підрозділів Міністерства, автомобільної федерації, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Міністерства юстиції, Міністерства охорони здоров'я та Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Ярослав Войтович зазначив, що розвиток автомобільного спорту в Україні перебуває на стадії становлення. Зазначенні проблемні питання національної автомобільної федерації є актуальними, та потребують всебічного опрацювання.

На засіданні розглянули наступні питань:

1. Стосовно заходів спрямованих на підвищення рівня безпеки заходів з використанням об’єктів підвищеної небезпеки, в першу чергу автомобілів:

- Про заходи з вдосконалення законодавчого регулювання діяльності в сфері автомобільного спорту;

- Про заходи з підвищення ефективності функціонування органів державної влади та органів місцевого самоврядування у забезпеченні регулювання сфери фізичної культури і спорту, зокрема посилення координації функціонування органів МВС, МОЗ та ДСНС при забезпеченні підготовки та проведення офіційних змагань з автомобільного спорту згідно Постанови КМУ № 2025;

- Про вдосконалення ресурсного забезпечення розвитку автомобільного спорту;

- Про провадження роз’яснювальної та просвітницької роботи спрямованої підвищення рівня обізнаності громадськості щодо наявних небезпек, наслідків та відповідальності.

2. Стосовно заходів спрямованих на підвищення рівня безпеки дорожнього руху з використанням можливостей автомобільного спорту.

Засідання пройшло в плідній робочій обстановці. Всі залучені сторони і надалі будуть продовжувати конструктивну співпрацю.

За матеріалами Мінмолодьспорту