ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

У Черкасах презентували проект «Авто Академія»

Офіційні новини У Черкасах презентували проект «Авто Академія»

У Черкасах розпочинає працювати унікальний пілотний проект «Авто Академія». Автомобільна Федерація Украйни у рамках поширення соціальної програми безпеки дорожнього руху сприяє та підтримує відокремлений підрозділ FAU в Черкаській області автомобільний клуб «Черкаси», який став ініціатором створення такого інноваційного напрямку в освіті та автоспорті. Мета проекту полягає в заохоченні до автоспорту студентів різних навчальних закладів. Наразі до «Авто Академії» вже долучилося чотири навчальні заклади Черкащини.

«Авто Академію» презентували під час нещодавньої прес-конференції.

- До реалізації «Авто Академії» ми йшли кілька років. Тому для нас це унікальна подія, яка спершу була лише ідеєю. Та нині – це великий проект, який має підтримку різних структур: Автомобільної Федерації України, Черкаської облради, управління освіти та науки Черкаської облдержадміністрації та навчальних закладів області, - розповідає керівник АК «Черкаси» Андрій Яроменко (на фото зліва). – Це пілотний проект для України, такого ми ще не робили.

«Автомобільна Академія» передбачає створення при навчальних закладах власних автомобільних команд зі студентів. Це будуть пілоти, механіки та менеджери. Під керівництвом справжніх автоспортсменів кожна команда готуватиме свою автівку. Пілотів навчатимуть водійської майстерності, механіків – як машину готувати до змагань, а менеджерів вчитимуть публічного представлення команди та свого навчального закладу на змаганнях та перед партнерами.

Усі студентські команди перебуватимуть у рівних умовах, тож і автомобілі будуть однієї марки – «Запорожці».

Згодом для всіх учасників «Авто Академії» будуть влаштовані перегони у форматі ралі на серійних автомобілях.

- Ми виховаємо із цих студентів справжніх професіоналів. Тож і слоган «Авто Академії» звучить так: «Навчайся, змагаючись», - говорить Андрій Яроменко.

Інноваційним та неординарним проектом «Авто Академію» називають у Черкаській облраді.

- Ми раді, що такі проекти втілюють саме черкащани, - зазначив під час прес-конференції перший заступник голови Черкаської обласної ради Валентин Тарасенко. – Тому ми й надалі будемо співпрацювати з автомобільним клубом «Черкаси».

Підтримали «Автомобільну Академію» і в профільному департаменті.

- Унікальність проекту полягає в тому, що ми поєднуємо декілька складових: зацікавленість викладача, інтерес студента та змагальну складову між самими навчальними закладами, - говорить спеціаліст управління освіти і науки Черкаської ОДА Павло Прибіш. – Наразі до проекту вже долучилося чотири навчальні заклади. Але, думаю, що наступного року охочих буде більше, бо самі студенти вже підхопили цю ідею.

Прес-реліз АК «Черкаси»