ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

В’ячеслав Кириленко: Уряд сприятиме розвитку автоспорту

Офіційні новини В’ячеслав Кириленко: Уряд сприятиме розвитку автоспорту

«Спортивно-технічні види спорту стають все популярнішими серед молоді та дітей, особливо це стосується автомобільного спорту. Наприклад, картингом займаються тисячі дітей по всій країні. Ми маємо розробити кроки з підтримки українського автоспорту та його безпеки», - заявив Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко під час міжвідомчої наради з розгляду питань, пов’язаних з розвитком автомобільного спорту. У нараді взяли учать Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, президент Автомобільної федерації України Леонід Костюченко, представники різних дисциплін автомобільного спорту, представники Міністерства освіти і науки, Мін’юсту, МОЗу, МВС, Мінінфраструктури, Мінфіну, ДСНС.

Учасники наради розглянули проблеми, пов’язані з розвитком автомобільного спорту в Україні, зокрема, обговорили вдосконалення законодавчого регулювання діяльності у сфері автоспорту, залучення додаткових ресурсів до розвитку цього виду спорту, спільну роботу представників громадськості та виконавчої влади у напрямку розвитку дитячого автоспорту, окрему увагу приділили питанням безпеки на змаганнях з автомобільного спорту. Крім того, обговорили заходи з підвищення рівня безпеки дорожнього руху з використанням можливостей автоспорту – запровадження тренінгів з контраварійних навичок, що розробила Автомобільна федерація.

Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко закликав розробити шляхи популяризації у мас-медіа автомобільного спорту серед учнів та студентів.

За результатами наради створено постійну робочу групу, яка розроблятиме проекти правових і організаційних документів для вирішення порушених питань.

За матеріалами Урядового порталу.