ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Церемонія нагородження за підсумками 2017-го року

Дисципліна «Інші заходи» Церемонія нагородження за підсумками 2017-го року

20 січня 2018 року в Колонній залі Київської міської ради відбулася традиційна Урочиста церемонія вшанування переможців та призерів Чемпіонатів та Кубків України з автомобільного спорту 2017 року.

У минулому сезоні Автомобільною Федерацією України, разом з партнерськими автомобільними клубами зі всієї України і за підтримки численних партнерів та місцевих органів влади було проведено 144 змагання з автомобільного спорту, в тому числі 72 етапи Чемпіонатів та Кубків України, в яких стартувало більше 3500 спортсменів.

У вітальному слові Президент Автомобільної федерації України Леонід Костюченко поздоровив всіх переможців Чемпіонатів та Кубків України з великими досягненнями, що отримані у безкомпромісній, чесній боротьбі, та побажав наполегливості і цілеспрямованості, здійснення всіх планів у спортивному сезоні 2018 року.

Президент FAU також висловив слова подяки всім, без кого свято автомобільного спорту було би неможливе: спортсменам, тренерам, механікам, організаторам змагань, фахівцям, менеджерам, суддям та волонтерам, спонсорам та членам автоклубів, організаторам команд та представникам засобів масової інформації, які надають моральну та матеріальну підтримку автоспорту.

Окремі його вітання та подяка - відданим та багаточисельним вболівальникам, які підтримували спортсменів протягом всього року.

Церемонія нагородження переможців традиційно розпочалась з виконання Гімну України та продовжилася вшануванням наймолодших спортсменів – переможців та учасників Кубку «Дитячої академії картингу».

Символічно, що подарунки від українського бренду «XTRM» картингістам вручила Діана Мироненко, яка у вересні виграла конкурс «Міс Україна Земля – 2017».

Участь у церемонії взяв Директор департаменту фізичної культури та неолімпійських видів спорту Міністерства молоді та спорту України Матвій Бідний, який привітав учасників заходу від імені Міністра молоді та спорту України Ігоря Жданова та вручив посвідчення про присвоєння почесного спортивного звання «Майстер спорту України» за підсумками спортивного сезону 2017 року.

Привітання також надійшли від Національного Олімпійського Комітету України та Спортивного комітету України.

Учасники церемонії вшанували хвилиною мовчання пам'ять Юрія Кочмара і Сергія Коробейнікова - видатних спортсменів, які залишили нас у 2017 році.

За результатами спортивного сезону 2017 року відзначено 342 переможця та призера в різних дисциплінах автомобільного спорту.

Цього року пам’ятні кубки та дипломи було отримано в 15 номінаціях командного та 120 номінаціях особистого заліку за підсумками 13 Чемпіонатів та Кубків України: з кільцевих гонок, ралі, картингу, кросу, гірських гонок, міні-ралі, кантрі-кросу, слалому, трекових гонок, тріалу та трофі-рейдів, та національних серій у джип-спринті, картингу, ралі, трофі-рейдів, тріалу та ралі на серійних автомобілях, в тому числі серед аматорів. І вперше були нагороджені кращі представники ретро руху України.

За популяризацію автомобільного спорту України на міжнародних змаганнях спеціальними нагородами були відзначено Валерія Горбаня, Команду «TSUNAMI-RT» та Команду «MASTER KR RAСING».

За кращий результат українських спортсменів в міжнародних змаганнях - 2 місце у Кубку Світу FIA з крос-кантрі ралі, група Т3 - спеціальною нагородою було відзначено Вадима Притуляка.

Подякою FAU за партнерську підтримку було відзначено «Страхову Компанію «БРОКБІЗНЕС» та Спортивний канал «XSPORT».

Урочиста церемонія нагородження переможців та призерів традиційно викликала великий суспільний резонанс, серед більше 400 присутніх були відомі спортсмени, ветерани автоспорту, організатори змагань та спортивні судді, представники команд та партнерів FAU, органів державної влади, місцевого самоврядування тощо.

Душевну атмосферу в залі створили чудові виступи фіналістки конкурсу «Голос країни» Марти Адамчук, у супроводженні Поля Солона, та Олексія Мочанова з авторськими творами.

Величезна кількість посмішок створювали атмосферу свята у колонній Залі КМДА. Безліч фотосесій та інтерв'ю пресі залишили яскравий слід у медіапросторі. Ще одна сторінка багатогранного автоспортивного життя України перегорнута!

Вітаємо всіх переможців та номінантів 2017 року. Попереду новий сезон! Якнайбільше стартів і Великих Перемог в 2018 році!

З повною версією нагородження можна ознайомитись за посиланням на он-лайн трансляцію.

Фотогалерея: Ростислав Щипков, Олександр Василюк.

Також оновлено перелік Чемпіонів незалежної України.

Виконавча дирекція FAU

Вложения

Видео