ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Рішення КАС FAU від 21 жовтня 2017 року

Офіційні новини Рішення КАС FAU від 21 жовтня 2017 року

21 жовтня 2017 року відбулося чергове засідання КАС FAU присвячене вирішенню поточних питань, включених до повноважень КАС FAU.

Члени КАС FAU розглянули Довідку щодо основних прав та обов’язків Автомобільної федерації України, як національної спортивної федерації з автомобільного спорту, підготовлену Виконавчою дирекцією FAU за дорученням Президії FAU. Секретаріату КАС FAU доручено врахувати інформацію вміщену до Довідки при підготовці пропозицій щодо внесення змін до НСК FAU, Загальних вимог до всіх Чемпіонатів, Кубків, Трофеїв (Серій) України та інших змагань з автомобільного спорту в Україні, Порядку реалізації спортивних повноважень Автомобільної Федерації України на території України та довести цю Довідку до відома всіх членів Комітетів та Робочих груп.

Як повідомлялось раніше, 04.10.2017 було проведені слухання апеляцій Апеляційним судом FAU, за результатами яких КАС FAU отримало інформаційного листа Апеляційного суду FAU з пропозиціями щодо вдосконалення спортивних регламентуючих документів та надання роз’яснення КАС FAU щодо порядку використання права на перегляд, передбаченого п.14.1. НСК FAU та терміну «нові обставини». КАС FAU вирішила звернутись до Виконавчої дирекції FAU з проханням надати пропозицію щодо тлумачення терміну «нові обставини», які використовуються у п. 14.1. НСК FAU.

Відповідні доручення також дані робочим органам КАС FAU.

КАС FAU обговорено пропозиції щодо необхідності затвердження оновлених типових документів з безпеки змагань зі всіх дисциплін автомобільного спорту та щодо порядку забезпечення їх підготовки у спортивному сезоні 2018 року.

Комітету безпеки змагань та медицини FAU, дисциплінарним комітетам та робочими групами доручено спільно підготувати:

- оновленітипові документи з безпеки змагань (інструкцій, планів безпеки, звітів про інспекцію (перевірку), з врахуванням необхідності їх внесення до додатку до НСК FAU;

- пропозиції щодо порядку та процедури перевірки відповідності планів безпеки змагань, підготовлені для кожного окремого змагання, вимогам FAU за рахунок кошторису FAU;

- в рамках серії щорічних семінарів, відбір, підготовку та атестацію необхідної кількості фахівців з безпеки змагань для забезпечення проведення всіх змагань, що включаються до календаря, та оновити склад груп інспекторів для перевірки планів безпеки для всіх дисциплін та статусів змагань.

КАС FAU в межах наданих повноважень проведено попередній розгляд заяв, звернень та скарг членів FAU та володарів ліцензії FAU, за результатами яких дано відповідні доручення робочим органам КАС FAU для підготовки розгляду по суті.

За пропозицією Організатора Чемпіонату України з ралі, Комітету гірських гонок FAU та Комітету FAU з ралі на серійних автомобілях до Календарного плану автомобільних змагань (ПАЗ) включено змагання Чемпіонату України з ралі, Чемпіонату України з гірських гонок та Трофею ФАУ з ралі на серійних автомобілях.

Формування Календарного плану автомобільних змагань 2018 року буде продовжено.

За пропозицією Комітету ралі FAU встановлено, що дата початку іншого змагання в дисципліні ралі або міні-ралі може включатись до ПАЗ не менше ніж за 3 тижні до дати початку етапу Чемпіонату України з ралі, крім випадків проведення змагань різних заліків одним Організатором.

КАС FAU розглянула питання дотримання членами Комітету дріфтингу FAU регламентуючих документів FAU. За повідомленнями засобів масової інформації стало відомо, що члени Комітету дріфтингу FAU практично у повному складі брали участь у організації та проведенні несанкціонованих змаганнях з дріфтингу 10..11.06.2017 у м. Львів, 08..09.07.2017 у м. Вінниця, 29..30.07.2017 у м. Одеса та 02..03.09.2017 м. Київ. На письмовий запит членам Комітету щодо надання роз’яснення вказаної інформації, відповідь не надійшла. Таким чином Комітет дріфтингу FAU не вжив заходів для приведення вказаних змагань у відповідність НСК FAU та не виконав покладених на нього Положенням про комітети що працюють в рамках КАС FAU обов’язків.

За результатами обговорення визнано, що члени Комітету дріфтингу FAU взявши участь у організації та проведенні заборонених НСК FAU змагань з дріфтингу таким чином надали сприяння порушенню НСК FAU та не виконали обов’язки, покладені на них Положенням про комітети що працюють в рамках КАС FAU.

КАС FAU своїм рішенням звільнив членів Комітету дріфтингу FAU від своїх обов’язків та оголосив конкурс на заміщення вакансій Голови та членів Комітету дріфтингу FAU.

Визнано за доцільне доручити новосформованому складу Комітету дріфтингу FAU підготувати пропозицій щодо змін до вимог до транспортних засобів, які допускаються до участі у Чемпіонаті України з дріфтингу.

За пропозицією голів відповідних Комітетів КАС FAU затвердила зміни до складу Комітету FAU з ралі на серійних автомобілях та Комітету ралі FAU.

КАС FAU заслухала інформацією щодо участі володарів ліцензій FAU у змаганнях не включених до Календарного плану FAU - заборонених змаганнях згідно НСК FAU, які відбулись 10..11.06.2017 у м. Львів, 08..09.07.2017 у м. Вінниця, 29..30.07.2017 у м. Одеса та 02..03.09.2017 м. Київ.

Виконавчою дирекцією FAU до володарів ліцензії FAU, які брали участь у вказаних змаганнях в якості офіційних осіб змагання було направлено запит для надання роз’яснення та попередження про можливість накладання пеналізації, в тому числі дискваліфікації. Відповідні попередження надавались також іншим володарям ліцензії FAU, при їх звернені до FAU. З врахуванням попереднього обговорення учасниками засідання при визначенні пеналізації за порушення вимог НСК FAU враховувались обставини, які виникли, у зв’язку з відмовою бувших членів Комітету дріфтингу FAU від дотримання вимог НСК FAU та пов’язаний з цим рівень поінформованості спортсменів про статус таких змагань, а також особлива відповідальність, яку несуть спортивні судді-володарі ліцензії FAU.

За результатами обговорення КАС FAU прийнято рішення за порушення вимог п. 1.3. НСК FAU, виявлене в участі у змаганнях не включених до Календарного плану FAU - заборонених змаганнях згідно НСК FAU у відповідності до п.п. 2.1.5. та 12.3. НСК FAU:

- накласти на володарів ліцензії FAU, які брали участь у заборонених змаганнях в якості водія та/або представника, пеналізацію у вигляді попередження;

- накласти на володарів ліцензії FAU, які брали участь у заборонених змаганнях в якості офіційної особи змагання, пеналізацію у вигляді тимчасової дискваліфікації на період з 21.10.2017 до 21.10.2018. Вказаних осіб з 21.04.2018 року звільнено від відбування призначеної пеналізації встановивши їм іспитовий строк терміном до 21.10.2018 р. В разі вчинення цього строку дій, які матимуть характер порушення НСК FAU, FAU прийме рішення про відміну вказаного іспитового терміну.

Для забезпечення інформування вищевказаних осіб про їх права та обов’язки, як володарів ліцензій FAU, встановлено, що отримання будь-яких документів FAU, в тому числі передбаченим Положенням про видачу ліцензій та інших спортивних документів Автомобільної Федерації України, таким особам здійснюється виключно Виконавчою дирекцією FAU, при умов надання письмового підтвердження дотримання НСК FAU.

З переліком осіб, на яких накладено вищевказані пеналізації можна особисто ознайомитись у ВП FAU або Виконавчій дирекції FAU.

КАС FAU визнано за доцільне підготувати попередження для членів FAU та партнерських організацій щодо заборони участі у змаганнях з автомобільного спорту, які не включено до Календарного плану автомобільних змагань згідно НСК FAU та МСК FIA та можливі юридичні наслідки такої участі.

На виконання вимог НСК FAU з метою забезпечення прийняття та публікації до 01.12.2017 року регламентуючих документів FAU, Комітетам FAU та Робочим групам КАС FAU доручено не пізніше 13.11.2017 подати на розгляд КАС FAU пропозиції щодо регламентуючих документів для забезпечення проведення змагань з автомобільного спорту у спортивному сезоні 2018 року.

КАС FAU розглянула також інші питання забезпечення спортивної діяльності FAU.

Комісія Автомобільного спорту Автомобільної Федерації України

Оновлені склади офіційних структур FAU можна знайти на сайті FAU в розділі «Федерация -> Комиссии FAU -> Комиссии автомобильного спорта FAU».

Вложения