ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Блискуча перемога Гліба Протасова в Сломчині, Польща

Дисципліна «Міжнародні гонки» Блискуча перемога Гліба Протасова в Сломчині, Польща

Гліб Протасов (№7) став наймолодшим переможцем в Польській категорії «Rok», яка стартувала під час гоночного уїк-енду в місті Сломчін 13-14 червня. Молодий український пілот вперше в цьому сезоні виступав на польському треку. Він мав феноменальний успіх, вигравши у передової групи пілотів категорії «Baby» на останньому колі дистанції. Наступні місця зайняли Миколай Канія і Каспер Войдила.

Гоночний уїк-енд в Сломчині був першим для Глєба Протасова в цьому сезоні на польських треках. Раніше цього року українського пілота бачили на Італійськиї трасах. Гліб почав вихідні з 12-м часом, після кваліфікації переместившись на 8-е місце. Молодий українець чудово виступив на другий день змагань. Розпочавши предфінал з 8-го місця, він завершив гонку на 3-му. У фіналі скористався боротьбою суперників і вийшов в лідери за кількадесят метрів до фінішу. Це перша перемога Глєба Протасова в Польщі.

Великої невдачі в Сломчині зазнав Францішек Кзапла, переможець змагань у Бидгощі. Вихованець Bambini Racing втратив позицію лідера на останніх метрах фіналу, виїхавши за межі траси через дрібний інцидент у боротьбі з Миколою Каніа. Блискавично використав це Гліб Протасов, який через мить прописався на фініші в якості переможця. Шанс на перемогу втратив також Микола Каніа, хоч з рештою приїхав на другій позиції.

Доля фінального раунду вирішилися на останньому колі, за декілька поворотів до фінішу. Микола Каніа атакував Францішка Чапла з внутрішньої сторони повороту, а той, бажаючи провести контратаку, вдарив суперника в колесо, його карт підстрибнув і відправився за межі траси. І хоча здавалося, що першим до фінішу дістанеться Микола, що їде тут же за ним, Гліб вміло використав ситуацію і виїхав на головну пряму на першій позиції.

У долях секунди за Миколою Канія на фініші з’явився Каспер Войдила, для якого це також був перший подіум в сезоні. Четверту позицію зайняв Каспер Туробойский, який майже з початку гонки їхав в передовій групі пелетону.

Призери фіналу «Baby Rok»:

1. Глеб Протасов (WTR Birel ART)

2. Микола Каніа (ERD) +0,108

3. Каспер Войдила (Bidon Racing) +0,200

За матеріалами Polski Karting / polskikarting.pl