ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Старе-нове слово – автоспідвей

Дисципліна «Трекові гонки» Старе-нове слово – автоспідвей

В перший уік-енд квітня в Україні розпочався новий Чемпіонат України з трекових гонок «Автоспідвей – 2017». Перший етап відбувся на стадіоні технічних видів спорту «Мототрек» у Рівному.

Відкриття сезону з трекових гонок саме у Рівному невипадкове. Адже його організатор - Автомобільний клуб «MIR» в особі директора Сергія Пелешка, - був ініціатором впровадження цієї дисципліни майже 20 років тому назад.

І цього року змагання отримали статус офіційного Чемпіонату України та були включені до календаря національної Автомобільної Федерації України (FAU) та до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, який затверджує Мінмолодьспорт.

У Рівному пройшов перший етап командного Чемпіонату. Організатори очікували на 5 колективів, про що анонсувалося раніше. Проте, якщо Андрій Яроменко з Черкас хотів і зміг приїхати до нашого міста, то відсутність луцької дружини виглядає дуже дивно. Чи амбіції спорстменів завадили їм стартувати, або може інша причина була цьому, наразі важко сказати. Адже відомо, що найкращий спосіб довести свою перевагу та продемонструвати майстерність є власне участь спорстменів у гонці. Волинська команда відмовилася приїхати, та організаторам довелося переформатувати сітку заїздів для старту чотирьох командних пар. Тому на вболівальників очікувал 12 заїздів.

Незабаром перед стартом доріжку стадіона було ретельно укатано і підготовлено до змагань, за що велика подяка Рівненському міському ШЕУ та особисто його керівнику Віктору Климуку за виділену техніку, і спеціалістам, котрі виконали потужну роботу!

У цій гонці, яка до речі транлювалася в прямому ефірі на телеканалі Рівне-1, стартувало відразу три дебютанти серед спортсменів, та вони виступили досить непогано. Дебют черкаської команди АК «Черкаси», яка складалася з відомого рівнянам по минулорічних змаганнях з автослалому черкасчанина Андрія Яроменка та його напарника Анатолія Гудкова, став вдвічі заліковим. Колектив виступив стабільно та на рівненському етапі посів 2-е місце.

А перемогу з 20 заліковими очками завоювала команда місцева команда «Автоград» (Рівне). Пілоти АК «Черкаси» набрали 18 балів, а в трійку призерів ввійшла ще одна місцева команда «Автолюкс» (Рівне), на рахунку якої було 16 очок. Четвертими з 13 балами стали представники також рівненського колектива «MIRАвтоспідвей».

Нагородження переможців та призерів І етапу Чемпіонату України з трекових гонок у командному заліку здійснювали голова Рівненської обласної Федерації мотоциклетного спорту Микола Косінський, депутат Рівненської міської ради Олександр Нестерук, заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський та директор АК «MIR» Сергій Пелешок.

Змагання вже завершилися, але вболівальники не будуть чекати довго. Наступна гонка на рівненському мототреку відбудеться 17 квітня 2017 року. Але спортсмени змагатимуться вже в особистому заліку І етапу Чемпіонату України з трекових гонок. А другий етап командного заліку пройде 9 травня 2017 року на київському мототреку спорткомплексу «Чайка».

За матеріалами організатора