ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Черкаси дали старт Національній серії зі слалому

Дисципліна «Слалом» Черкаси дали старт Національній серії зі слалому
Пов`язана подія: 1-й этап Национальной серии

Серія національних змаганнь з автомобільного слалому «Мирна країна – єдина Україна» розпочалися з Черкас. Перший етап змагань зібрав вісімнадцять екіпажів, більшість з яких вже профі в автослаломі. Змагання присвятили дню міста.

Організатор змагань Автомобільний клуб «Черкаси» підготував для учасників складну фігуру, яку треба було подолати за мінімальний час, при цьому не збивши жодної фішки. Із самого ранку автоспортсмени тренувалися, а по обіді розпочалися самі змагання.

Відповідно до правил, кожний екіпаж проїздив фігуру тричі, а переможця визначали у категоріях – передній та задній привід. Окрім того, нинішнього сезону організатори додали і ще дві неофіційні номінації – кращий пілот серед новачків, а також кращий пілот Черкащини. Такі номінації тепер будуть на всіх етапах.

Як розповідає керівник АК «Черкаси» та офіційний представник FAU у Черкаській області Андрій Яроменко, рівень цьогорічної серії значно вищий від попередніх.

- Серію національних змаганнь на Черкащині ми організовуємо третій рік поспіль. Але, як показує цьогорічний перший етап, значно виріс рівень учасників, - зазначає Андрій Яроменко. – Приємно бачити, що на змаганнях зібралися надзвичайно сильні пілоти із Черкащини та Києва. А також радує, що з кожним етапом до нас приєднуються нові спортсмени, які не бояться змагатися із професіоналами.

На дебют цьогорічної серії приїхав також і переможець минулого сезону у категорії «передній привід» киянин Максим Шиков. І таки підтвердив свій титул, адже додому повернувся із кубком переможця першого етапу у своїй категорії.

- Я не очікував, що переможу, адже цього разу маю сильних суперників, - зізнається Максим.

Не склалося під час першого етапу хіба що із жіночим заліком. Бо ж на змагання приїхала лише одна представниця киянка Олена Котельникова. Але вона не розгубилася і вирішила змагатися на рівні із чоловіками у категорії «передній привід». Жінка розповідає, що вона має чималий досвід участі у різних авто змаганнях, але так склалося, що останні три роки перегони пропускала.

За результатами змагань у категорії «авто з переднім приводом» переможцем став Максим Шиков. Друге та третє місце також посіли кияни – Олександр Труш та Юрій Івахно. Всі пілоти змагаються на «Хондах».

В категорії «авто із заднім приводом» переміг Ігор Степаненко на звичайній «п’ятірці». До речі, Ігор був також визначений як кращий спортсмен Черкащини за результатами першого етапу, і за це отримав особливий кубок. Друге місце виїздив улюбленець публіки Андрій Гетьман на «Форді», а третє – Василь Шитко на ВАЗ 2106.

Нагадаємо, що змагання стали можливими за підтримки Автомобільної Федерації України та мерії Черкас. Наступний етап вже традиційно пройде 28 червня у Каневі.

Прес-реліз організатора

Фото Володимир Пінчук