ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Автомобільний спорт полонив Гетьманську столицю

Дисципліна «Слалом» Автомобільний спорт полонив Гетьманську столицю
Пов`язана подія: Соревнования по автослалому - 3 этап

На Черкащині тривають Національні змагання з автомобільного слалому, присвячені 60-ій річниці заснування області. Їх організував та проводить Автомобільний клуб «Черкаси», залучаючи до перегонів якомога більше учасників.

Масштабні перегони охоплюють найбільші міста регіону, позаду вже два етапи у Черкасах та Смілі, а попереду – ще кілька нових міст. Минулої суботи третій етап Національних змагань приймала Чигиринщина, яку називають гетьманською столицею України.

Місцевий стадіон «Колос» перетворився на справжній автодром, адже такої кількості спортивних автівок чигиринська земля ще не бачила. Третій етап зібрав 25 екіпажів з різних куточків області, а також традиційно були гості зі столиці.

- Кожен етап перегонів відрізняється один від одного. Особливість третього етапу передусім у тому, що організований він не на дорозі, а на території стадіону. Тут було зручніше створити безпечні місця для глядачів, які спостерігали за боротьбою із стаціонарних трибун, а не на узбіччі дороги. По-друге, тутешня траєкторія краща для самих учасників, адже за рахунок доріжки на стадіоні вони набирали максимальну швидкість, - розповідає організатор Національних змагань Андрій Яроменко.

Тож організаторам та учасникам вдалося влаштувати для чигиринців неймовірне свято швидкості та драйву. Серед глядачів був і міський голова Чигирина Сергій Тимченко. Зізнається, що сам давно водить і, спостерігаючи за перегонами, в нього теж виникало бажання сісти за кермо та промчати трасою слалому.

– Для Чигирина такі перегони – це вагома подія. Ми вперше за останні роки приймаємо змагання з автомобільного спорту, і я радію від того, що зібралося багато як учасників, так глядачів, - зауважує міський голова

Після кількох годин перегонів «корони» розприділися наступним чином:

- у категорії «передній привід» кращим став Андрій Гетьман;

- у класі «задній привід» перемогу здобув Ігор Степаненко.

- серед жінок вже третій раз поспіль перемагає Яна Гриценко на ВАЗ 2108.

До речі, дівчина зазначає, що тепер їй уже не цікаво змагатися у жіночому заліку: «З величезним задоволення позмагалася б із чоловіками».

Не встиг відгриміти третій етап, а вже незабаром гонщики знову зберуться у Каневі, де наприкінці місяця відбудеться четвертий етап Національних змагань. Організатори сподіваються, що число учасників неодмінно зросте, адже участь у перегонах відкрита для всіх охочих.

Більше інформації на сайті slalom.ck.ua

Фотогалерея знаходиться за цим посиланням.

Прес-реліз організатора