ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Сміла прийняла другий етап Національних змагань із автомобільного слалому

Дисципліна «Слалом» Сміла прийняла другий етап Національних змагань із автомобільного слалому
Пов`язана подія: Соревнования по автослалому - 2 этап

19 травня у Смілі пройшов другий етап Національних змагань з автомобільного слалому, присвячений 60-ій річниці заснування Черкаської області. Смілянський етап зібрав 22 екіпажі з Черкас, Сміли, Золотоноші, Кременчука та навіть Полтави.

Упродовж кількох годин увага смілян була прикута до центру міста, адже саме там, на перехресті вулиць Леніна–Свердлова, проходили видовищні перегони з автослалому, організовані громадською організацією Автомобільний клуб «Черкаси» за підтримки Черкаської облдержадміністрації.

– Для нас дуже символічно, що другий етап Національних змагань проходить у нашому місті, адже саме в цей час ми святкуємо 90-ту річницю зародження в Смілі спортивного руху, – розповідає заступник міського голови Сміли Олександр Головченко. – Тим більше, подібних змагань у нас ще не було.

Через складність слаломної фігури між учасниками перегонів розгорнулась неабияка боротьба. Кожен екіпаж тричі виїздив на трасу, щоб продемонструвати своє вміння маневрувати між перешкодами, не збити конуси та показати найкращий час.

– Перехрестя невелике, тому довелося «затискати» фігуру у визначену площу. Тож конфігурація вийшла складнішою, ніж була в Черкасах, – каже організатор змагань, керівник Автомобільного клубу «Черкаси» Андрій Яроменко.

Тому й не дивно, що пройти смілянську трасу вдавалося не всім. А організатори обіцяють, що з кожним новим етапом ще більше ускладнюватимуть фігуру.

Тим часом переможцями другого етапу стали:

у жіночому заліку – Яна Гриценко (на ВАЗ 2108). До речі, це вже друга її перемога – на першому етапі вона також стала кращою серед жінок-учасниць. Обіцяє, що боротиметься за перемогу й на всіх інших етапах.

у категорії «задній привід» переміг Максим Синиченко.

у категорії «передні» привід кращим став Андрій Яроменко.

До уваги бралися два кращі результати із загальних трьох заїздів. Наступний етап Національних змагань з автомобільного слалому відбудеться 8 червня у Чигирині на стадіоні «Колос»

Нагадаємо, Національні змагання з автослолому організовані на честь 60-ої річниці заснування Черкаської області. Перший етап перегонів стартував у Черкасах 29 квітня. Перегони охоплять сім міст області, а завершаться знову у Черкасах 19 листопада.

3 етап – 8 червня у Чигирині

4 етап – 29 червня у Каневі

5 етап – 24 серпня у Золотоноші

6 етап – 21 вересня у Корсунь-Шевченківському

7 етап – 12 жовтня в Умані

Фінал у Черкасах – 16 листопада.

Більше інформації та фото на сайті http://SLALOM.CK.UA