ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Контраварійна підготовка військових водіїв у Черкасах і Полтаві

Офіційні новини Контраварійна підготовка військових водіїв у Черкасах і Полтаві

Черкаси та Полтава стали першими містами, де спортсмени-інструктори Автомобільної Федерації України розпочали курси з безпечного водіння та контраварійної підготовки для водіїв Сил безпеки та оборони України. Програма курсу ґрунтується на позитивних практиках і досвіді автомобільного спорту. Це спільна ініціатива військових адміністрацій та цієї громадської організації.

У Черкасах курси відбуваються на постійній основі для різних підрозділів, у Полтаві працювали насамперед з водіями мобільних вогневих груп.

– Ясна річ, що для Перемоги нам потрібні якісне озброєння і техніка, – зауважив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. – Ще одна складова – якісна підготовка. І це стосується абсолютно всього. Ми з області регулярно спрямовуємо на передню лінію фронту автомобілі для наших оборонців. Там важлива кожна секунда для порятунку життів, вчасної евакуації, для успішного виконання завдань. Цей спільний проект – якраз про відпрацювання потрібних навичок водіїв.

Голова Полтавської ОВА Філіп Пронін також говорить, що безпечні маневри на великій швидкості, правильне кермування, різні способи зупинки та водіння заднім ходом – важливі навички у роботі військових.

Спортсмени-інструктори, які працюють з військовими, намагаються давати набір найнеобхідніших вмінь та навичок у стислі терміни. Курс розрахований на 4-6 інтенсивні заняття. На першому відбувається вхідне тестування, а по завершені курсу водії проходять його повторно, показуючи при цьому значно кращий результат. Отримані навички допомагатимуть захисникам зберігати життя та техніку.

– Я хлопцям кажу, що їхня мета на будь-якій дорозі і особливо на передовій, коли вони підвозять озброєння, чи забирають ранених, – бути 100% безаварійними. Вони мають виїхати з точки дислокації і повернутися максимально швидко та безпечно. Саме з цим ми працюємо, – пояснює спортсмен-інструктор і представник Автомобільної Федерації України Андрій Яроменко.

За матеріалами АК «Черкаси»

Фото прес-служби Черкаської ОВА