ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Інформаційне повідомлення про рішення Президії FAU

Офіційні новини Інформаційне повідомлення про рішення Президії FAU

20 листопада 2023 року під головуванням Президента FAU Олександра Фельдмана відбулося засідання Президії Автомобільної федерації України.

FIA оголосила проведення «Всесвітніх автоспортивних Ігор 2024 року». Розглянувши пропозиції членів FAU, Президія визнала за доцільне забезпечити можливість членам FAU, які бажають взяти участь у «Всесвітніх автоспортивних Іграх FIA 2024».

Для підготовки участі делегації FAU у «Всесвітніх автоспортивних Іграх FIA 2024 р.» (далі – Ігри 2024) за поданням віце-президента FAU по спорту Андрія Яроменко утворено Організаційний комітет для участі національної команди України у «Всесвітніх автоспортивних Іграх FIA 2024» (далі – Оргкомітет) у складі:

- Керівник Оргкомітету та делегації: Андрій Яроменко, віце-президент FAU по спорту;

- Капітан команди: Тарас Поліщук, перший віце-президент FAU;

- Менеджер з комунікації: Наталія Заіка, член FAU, за згодою.

Загальну координацію діяльності Оргкомітету покладено на Президента FAU Олександра Фельдмана.

Оргкомітету доручено:

- підготувати інформацію-запрошення для бажаючих взяти участь у відборі до складу Національної команди України для участі у Іграх 2024;

- підготувати загальні вимоги до порядку відбору учасників Ігор 2024 р.;

- підготувати пропозиції щодо залучення партнерів для забезпечення участі делегації у заходах Ігор 2024 та висвітлення участі українських спортсменів у Іграх 2024;

Дисциплінарним комітетам FAU, Комісії з цифрового автоспорту FAU доручено до 01.12.2023 р підготувати та подати на розгляд Оргкомітету пропозиції щодо процедур відбору спортсменів до складу Національної команди України для участі у Іграх 2024, відповідно до загальних вимог, затверджених Оргкомітетом.

Президія FAU розглянула питання взаємодії з Мінмолодьспорту, в тому числі щодо формування складу «Національної збірної команди України з автомобільного спорту» у 2024 році.

Президія FAU взято до уваги вимоги Мінмолодьспорту щодо умов формування національної збірної команди з автомобільного спорту на 2024 рік, (далі – збірна команда) з врахуванням спортивних результатів 2023 та попередніх років.

Дисциплінарним комітетам доручено до 16.11.2023 року подати до Виконавчої дирекції FAU пропозиції, щодо включення до складу збірної команди спортсменів з врахуванням спортивних результатів у 2021-2023 роках. (форма буде надана ВД FAU).

Формування пропозицій до складу збірної команди буде здійснюватись з врахуванням переліку спортивних дисциплін та умов виїзду членів збірної команди для участі у Іграх 2024 року.

Президія FAU розглянула питання щодо проведення змагань у 2024 році та відповідні вимоги Мінмолодьспорту щодо підтримання статусу національної федерації.

Враховуючи, що велика кількість спортсменів та інших фахівців автомобільного спорту беруть активну участь у обороні України, в тому числі безпосередньо у складі Сил оборони України, частина фахівців знаходиться за межами України, відсутність бюджетного забезпечення змагань з автоспорту, неможливість залучення партнерів та спонсорів до забезпечення проведення змагань на належному рівні безпеки і відволікання їх від забезпечення захисту України, визнано, що проведення змагань рівня Чемпіонату або Кубку України є невідповідним умовам війни за Незалежність України. Враховуючи таке пропонується звернутись до членів FAU з пропозицією про неможливість проведення у 2024 році змагань статусу Чемпіонату або Кубку України.

Президія FAU звертатиметься до Мінмолодьспорту з пропозицією утриматись від проведення у 2024 році змагань з автомобільного спорту у статусі Чемпіонат або Кубок України з автомобільного спорту.

Питання щодо проведення змагань іншого статусу буде розглядатись відповідно до позиції спортсменів та дисциплінарних комітетів.

Президією FAU прийнято також інші рішення для забезпечення статутної діяльності FAU.

Президія Автомобільної Федерації України