ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

XSPORT став партнером національної серії з цифрового тайм аттак

Дисципліна «Цифровий автоспорт» XSPORT став партнером національної серії з цифрового тайм аттак

Найбільш великий національний мультиспортивний портал XSPORT разом з Комісією цифрового автоспорту працює для популяризації киберспорту в Україні. XSPORT став офіційним партнером національної серії з цифрового тайм аттак - «X-team Time Attack».

Навесні 2020 року Автомобільна федерація України створила Комісію з цифрового автоспорту (КЦА FAU). Під егідою КЦА проводяться національні змагання з цифрового автоспорту. Приєднатися до турнирів можуть киберспортсмени будь-якого віку та рівня підготовки – від новачків до світових зірок.

21 листопада 2021 року для всіх бажаючих стартувала національна серія України з цифрових перегонів тайм аттак – НС «X-team Time Attack», - одним із партнерів якої є мультиспортивний портал XSPORT. Серія проводиться з метою розвитку та популяризації киберспорту в Україні.

Голова КЦА FAU Ірина Кравець: «Тайм аттак у цифровому автоспорті проводиться вперше. Це одна з дисциплін звичайного автоспорту, яка перейшла також і в цифровий формат. Сенс цієї дисципліни – показати кращий час проходження кола по спотривній трасі, це дуже нагадує кваліфікаційні заїзди перед гонками, але з тією різницею, що на трасі одночасно перебуває 4-5 пілотів, поки інші чекають своєї черги у боксах, щоб не заважати один одному».

- Звичайно, треба відзначити, що тайм аттак не така видовищна дисципліна, як класичні гонки з одночасним стартом. Але в тім і сенс розвитку – не можна обмежувати себе виключно одним видом перегонів.

- Для виступів у тайм аттак КЦА FAU пропонує пілотам не стандартний «кузовний» автомобіль, а прототип Radical SR-8, який дозволяє іхати дуже швидко, та впоратися з ним може не кожен спортсмен. Тому на старт виходять дійсно досвідчені пілоти. Але сподіваємося, що пелотон буде поповнюватися по мірі росту майстерності у інших учасників».

Крупніший мультиспортивний портал України XSPORT став партнером НС «X-team Time Attack» та буде надавати проекту інформаційну підтримку. Аудиторія XSPORT – дійсні цінителі спорту, а журналісти – професіонали своєї справи. Тому співпраця XSPORT та КЦА FAU буде сприяти активному розвитку та популяризації цифрового автоспорту в Україні. Разом ми зробимо так, щоб киберспорт в Україні рухався вперед та стрімко розвивався!

За матеріалами XSPORT