ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Яскравий фінал національного Кубку з картингу

Дисципліна «Картинг» Яскравий фінал національного Кубку з картингу
Пов`язана подія: 4-й этап Кубка по картингу

Неймовірно цікавими гонками завершився останній етап Кубку України у національних класах картингу. До звичних учасників змагання долучилися також представники інших Чемпіонатів з метою розкатитися на «Лтаві» перед двома поспіль гоночними уік-ендами на цій трасі. Після перших суботніх фіналів, результати яких виявилися досить несподіваними через різномаіття подій в кожному класі, всі з нетерпінням чекали продовження. А через рішення організаторів провести всі гонки одним днем, субота виявилася справді насиченою і цікавою.

Основна боротьба в класі «125» склалася між Олександром Дерюгою, Іллею Телюком та Олександром Ткаченко. Безумовно, яскравим поповненням класу став виступ Дениса Мартинюка, який у другому фіналі обходить спочатку Владислава Сарапука, а потім і Ткаченко та нав'язує боротьбу Телюку, часом навіть виходячи на другу позицію, але в решті фінішувавши третім. В підсумку у нього V-те місце у етапі.

Підсумок: обидва рази виграє Олександр Дерюга і по праву займає перше місце, друга позиція за Іллею Телюком, і «бронза» у Олександра Ткачука, також представника тієї ж самої харківської команди «Лідер».

В класах «Піонер-Н» та «Ротакс Мікро» гонки проходили спільними. По заліку другого з цих класів перше місце посідає Дмитро Коржавін («Оса карт», Кам'янське), друге - Ярослав Нельга («Картпром», Дніпро), третє - Антон Мороз («Дніпро Карт», Кам'янське), і четверте - Вероніка Ярошенко («Лідер», Харків).

В «Піонер-Н» кращим був Матвій Грабець (КК «Тернопіль»), друге місце займає Матвій Андруша з Чернігова, Михайло Черниш («Дніпро Карт», Кам'янське) посідає третє місце.

В класі «Мікро» цього разу не було рівних Марку Чупініну, який у підсумку посідає перше місце (команда «Картпром», Дніпро). Лев Слюсаренко («Інгул Карт», Київ) займає другу ступінь п'єдесталу. А «бронзу» виборює Тимофій Владимиров («Дніпро Карт», Кам'янське).

Антон Мороз цього разу приймає участь відразу в двох класах, і в «Піонер-Н-міні» здобуває впевнену перемогу (команда «Дніпро Карт», Кам'янське). Друге місце за підсумками етапу у Артема Кобилянського (ДЮСШ «Автомобіліст», Київ). І «бронзу» здобуває Владислав Ткачук (смт. Володарка).

Цікавими та напруженими видалися гонки в класі «Безкоробка-Юніор», переможцем якого стає Андрій Одиниця («Лідер», Харків). «Срібло» у його однокомандника - Микити Фурніки. І третє місце займає Олександр Бліхар (ФКТО «Тернопіль»).

У «Безкоробці» першим обидва рази заїжджає Сергій Осінний («Оса Карт», Кам'янське), друге місце виборює Сергій Трайнов з тієї ж команди. «Бронза» у Дениса Чернишова (ДЮСШ «Автомобіліст», Київ).

Дякуємо Кубку України в національних класах за цікавий сезон та нові відкриття і чекаємо на нагородження переможців!

Прес-реліз Комітету картингу FAU