ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Напружений старт

Дисципліна «Картинг» Напружений старт
Пов`язана подія: 1-й этап Чемпионата по картингу

Чемпіонат України з картингу 2017 та національна серія «Кубок Дитячої Академії» розпочався з першого етапу, який відбувся в Кам'янському 28-30 квітня. Для когось це була перша гонка сезону, деякі пілоти вже «розкатилися» на регіональних змаганнях, а дехто навіть вже встиг проїхати гонки на італійських чи німецьких трасах.

Гостинний «Дніпро карт», який стає все кращим, та гарна сонячна погода максимально посприяли проведенню спортивного уік-енду. Хоча без прикростей, нажаль, цього разу не обійшлося. Нагадаємо, що Чемпіонат України проходить в 5 класах – «60-міні», «60», «Безкоробка Юніор», «Безкоробка», «KZ». «Кубок Академії Картингу» маленькі «чемпіони» виборюватимуть в класі «Мікро». Із них і почнемо.

Клас «Мікро»

Маленькі пілоти справді порадували своїм завзяттям та наполегливістю в боротьбі за призові місця. Дуже активне підстрибування Макара Железняка та Льва Крутоголова в протистоянні за лідерство на перших колах дистанції не лише допомагало їх двигунам швидше розганятися, а й щиро потішило всіх присутніх на трибунах вболівальників, за що пілотів нагородили бурхливими оплисками. Мабуть настанови тренерів не пройшли без уваги.

Невдовзі після старту Марку Чупініну вдається вийти на третю позицію і навіть приблизитися до Льва та спробувати його обійти. Але фінішують вони в решті без змін, у такій послідовності: Макар Железняк, Лев Крутоголов, Марк Чупінін.

В другому фіналі, невдовзі після старту, Макар та Вероніка Ярошенко чіпляють один одного і разом втрачають декілька позицій. Марк, скориставшись таким розвитком подій, виходить на друге місце. Лідирує в гонці Лев, Макар продовжує гонку вже 5-м. Марку не вдається довго втриматися на другому місці, через декілька кіл до нього під’їзжає та обходить Вероніка. Марк повертає собі втрачену позицію і між пілотами розпочинається напружена боротьба. Тим часом Макар спочатку виходить на четверту позицію, і невдовзі під’їзжає до групи Марк/Вероніка. І…йому вдається обійти обох пілотів і вийти на друге місце. Марк втримує за собою третю позицію, а лідер заїзду – Лев, тим часом вже забезпечує собі достойний гандикап і знаходиться далеко попереду. Але поки що боротьба продовжуються – Вероніка починає атакувати позицію Марка, і їй вдається обгін. Марк не здається і на останньому колі повертає собі третє місце і до самого фінішу вдало утримує його.

Результат гонки: Лев Крутоголов, Макар Железняк, Марк Чупінін.

Нагадуємо, що в цьому класі приймають участь пілоти віком 4-7 років.

Клас «60-міні»

В першому фіналі видовищну та захоплюючу боротьбу показали Олександр Бондарєв, Янніс Андрос та Ростислав Костина. Багаторазова зміна лідера та позицій між ними на протязі дистанції, спільний проїзд втрьох в ряд по стартовій прямій на одому із кіл, за чим с затримкою подиху спостерігали здивовані вболівальники – все це супроводжувало цей яскравий заїзд. Під кінець дистанції до них приблизився Дмитро Коржавін і ще більше додав інтриги.

Запекла боротьба на протязі всієї гонки також проходила між Антоном Морозом та Яремій Олексієм.

Фінішну лінію пілоти перетнули в такій послідовності: Олександр, Янніс, Ростислав, причому доля другого місця вирішилась лише на відрізку між останнім поворотом та лінією фінішу а відстань між ними склала 0,1 та 0,05 секунди!

Відразу після старту другого фіналу, Ростислав починає пресингувати Янніса, який знаходиться на другій позиції, і через пару кіл все ж обходить його. Але відірватися йому не вдається, Янніс наполегливо шукає можливість повернути собі втрачену позицію і буквально «висить» на відбійнику опонента. Лідирує в гонці Олександр, Дмитро їде на четвертій позиції, а між Антоном та Яремієм знову проходить запекла боротьба з декілька разовою зміною позицій між ними.

Тим часом Ростислав з Яннісом наздоганяють Олександра і в щільній боротьбі обходять його. Несподівана інтрига… Залишається одне коло до фінішу, і Олександру вдається яскраво повернути собі лідерство, по черзі обійшовши двох пілотів. А Ростислав на передостанньому повороті робить помилку і втрачає свою другу позицію, оскільки Янніс відразу ж його обходить.

За результатами насичених подіями обох фіналів, призові місця займають: Олександр Бондарєв, Янніс Андрос, Ростислав Костина.

Клас «60»

Кількість пілотів в цьому класі поки що не велика. Хоча навіть декілька пілотів спортивної машини здатні показати справжню гонку не дивлячись ні на що.

Олександр Партишев, Олексій Телюк, Данііл Кукурузов та Валерія Бараннікова подарували глядачам цікаву боротьбу на трасі. В другомі фіналі лідери декілька разів мінялися позиціями аж до останнього кола дистанції. А фінішували Олександр та Олексій майже одночасно.

В результаті: Олександр Партишев, Олексій Телюк, Данііл Кукурузов.

«Безкоробка-юніор»

Перша частина першого фіналу проходить в гострій та напруженій боротьбі між Павлом Лушкіним, Рітою Щиголевою та Денисом Мартинюком. Невдовзі Георгій Красько виходить на третю позицію, а далі між пілотами відбувається «розмін», Георгій зміщується на п’яте місце, Ріта помиляється і відкочується в кінець пелетону, але вже за декілька кіл виходить на друге місце. Георгій в свою чергу повертає собі третю позицію, лідер заїзду - Павло. Така послідовність лідерів і залишається на протязі всієї, більш спокійної, другої частини заїзду.

Старт другого фіналу – Денис, Георгій, Павло. Причому двом лідерам відразу вдається трохи відірватися від основної групи, де йде справжня боротьба за кожну позицію. Пілоти обмінюються кращими колами, а Владислав Іванченко начебто починає штампувати їх. В середині дистанції Павло обходить Георгія і займає другу позицію. Георгій не відстає і декілька кіл пілоти їдуть в 30-ти сантиметрах один від одного. Причому в такому режимі переслідування їм вдається під’їхати до лідера і Павло навіть робить спробу обгону. Але Денис втримує своє лідерство і вони втрьох фінішують з відстанню півметра один від одного.

Результат етапу: Денис Мартинюк, Павло Лушкін, Георгій Красько.

«Безкоробка»

Перший фінал видався насиченим на події. Нажаль після зіткнення на старті майже відразу зійшли з дистанції Валерій Мороз та Віталій Євтєхов. Після наступного зіткнення Сергій Подтергер втрачає передній обтікач, а Богдан Лейченко сходить з дистанції. Сергій вимушений заїзжати на піт-стоп для виправлення ситуації, після якого він продовжує гонку і фінішує третім. Другим фінішує Олександр Іванов, першим – Андрій Філенко.

Перед стартом другого фіналу вболівальники затамовують подих в очікуванні подій, після насиченого першого фіналу. Але на цей раз все проходить куди більш спокійніше. Зі старту пілоти виходять в такій послідовності: Андрій, Сергій, Олександр, Богдан, Валерій, Віталій. На другому колі Богдан виходить на третю позицію, а далі і Валерій обходить Олександра. Через декілька кіл помиляється Віталій, але йому вдається повернутися в гонку. Тим часом Богдан поступово доганяє і обходить Сергія, і виходить таким чином на друге місце. Першим знову фінішує Андрій.

Результат: Андрій Філенко, Сергій Подтергер, Олександр Іванов.

«KZ»

Після стартового «розміну» трьом лідерам вдається трохи відірватися від основної групи. Совіч Олександр починає відігравати втрачені після невдалого старту позиції і вже на другому колі виходить на 5-те місце а невдовзі - на четверте. Гостра боротьба між Богданом Петренко та Іваном Пекліним, що лідирували в гонці, призводить до зіткнення, після чого Івану показують прапор з попередженням. Цією боротьбою користується Ілля, який виходить на першу позицію, та Олександр, який виходить на третю позицію. Ілля Телюк фінішує першим.

В другому фіналі трійця лідерів без змін виходять зі старту – Ілля, Іван, Олександр. Гонка проходить в більш спокійному режимі. На передостанньому колі Іван під’їзджає до Іллі і обходить його на мить, але Ілля відразу ж повертає собі лідерство, перехрестив траєкторії. Ще одна спроба атаки на фінальному колі, але і цього разу Іллі вдається втримати лідерство.

В підсумку: Ілля Телюк, Іван Пеклін, Олександр Совіч.

Якби не прикрі моменти з отриманням травм двома плотами, можна було сказати, що перший етап пройшов чудово. Бажаємо якнайскорішого відновлення 100-відсоткового здоров’я пілотам та повернення в пелетон.

Слід зазначити, що однією з особливостей цього етапу стали грошові призи на нагородженні, забезпечені Благодійним фондом імені Олексія Долота. Призери в дорослих класах, та п’ять перших місць для самих маленьких пілотів були нагороджені грошовими коштами. Велика подяка за це!

Далі нові змагання і нові перемоги. Щиро бажаємо всім професійного росту та нових досягнень!

Прес-реліз організатора