ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

FAU бере участь у обговоренні законопроекту №4683

Офіційні новини FAU бере участь у обговоренні законопроекту №4683

ФАУ взяла участь у «круглому столі» з питань допуску транспортних засобів до участі у дорожньому русі у Комітеті Верховної Ради України з питань транспорту.

8 липня 2016 року виконавчий директор FAU Юрій Юрченко взяв участь у круглому столі «Допуск транспортних засобів до участі у дорожньому русі», який проводився Комітетом Верховної Ради України з питань транспорту в рамках опрацювання законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері автомобільного транспорту з метою приведення їх у відповідність з актами Європейського Союзу» №4683, внесеного Кабінетом Міністрів України.

Під час круглого столу відбулося обговорення питань реформування системи технічного регулювання у сфері транспортних засобів у відповідності до міжнародної Женевської угоди 1958 року, до якої приєдналася Україна.

Враховуючи, що вказаний законопроект передбачає внесення низки змін до законів України, які матимуть суттєвий вплив на автомобілістів та автоспортсменів – членів FAU, виконавчою дирекцією FAU було підготовлено пропозиції щодо врегулювання процедури відомчої реєстрації перегонових та спортивних транспортних засобів, реєстрації переобладнання автомобілів для участі у змаганнях з автомобільного спорту, визначення критеріїв для віднесення транспортних засобів до категорії «історичних» та інші пропозиції.

Для доопрацювання пропозицій FAU, з врахуванням результатів участі у круглому столі, просимо членів FAU направляти свої пропозиції до законопроекту №4683 до Виконавчої дирекції FAU.

Згідно досягнутих домовленостей доопрацьовані пропозиції FAU будуть подані для розгляду до Секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань транспорту.

Виконавча дирекція FAU