ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Два в одному

Дисципліна «Картинг» Два в одному
Пов`язана подія: 2-й этап Кубка по картингу

Спортивний уік-енд видався надзвичайно цікавим, видовищним та позитивним. Улюблений «Dnipro Kart» з оновленою конфігурацією гостинно прийняв спортсменів та гостей з різних куточків України. Поєднання двох змагань - 2-го етапу Кубку України в національних класах та 4-го етапу національної серії «Кубок Дніпропетровської області та міста Кам'янське» - суттєво збільшило кількості цікавих спортивних протистоянь на трасі та привнесло різномаіття у дружні вечірні бесіди на тему картингу між давнішнми друзями та нещодавно приєднавшимися до великої картинговоі родини спортсменами.

Рух цього разу було організовано проти годинникової стрілки, а сама конфігурація траси змінена, в результаті чого один із сегментів треку виявився для пілотів цілковито новим, що було позитивно ними оцінено. Всі гоночні дні пройшли в гарну сонячну погоду, так що з самого четверга пілоти мали можливість якісно готуватися до недільних фінальних заїздів.

«Ротакс Майстер»

Вже звичною та очікуваною, як спортсменами так і вболівальниками, родзинкою «Кубка Дніпропетровської області та міста Кам'янського» стали змагання в класі «Ротакс Майстер», як його приємно та напівжартома називають «Чемпіонат «світу» серед ветеранів». Звичайно за кількістю пілотів, накалом пристрастей, безкомпромісністю а також майстерністю пілотів, і тому видовищністю йому не було рівних і цього разу. А той факт, що це був передостанній старт 5-ти етапної серії, схоже примушував пілотів якось по особливому сильніше натискати на педаль газу. Оскільки вага кожного балу в таких випадках є надзвичайно високою, і кожен учасник бажає вище піднятися в загальній рейтинговій таблиці за підсумками року.

Лідери першого суботнього фіналу Олександр Бабенко, Сергій Осінний та Сергій Подтергер за правилами цього класу в другому заїзді стартовали з кінця пелетону. Вже традиційно дуже гарно почнає Валерій Мороз - вже після першого повороту з 11-го місця проривається на 4-те. А в лідери виходить Ростислав Скрябін. Мороз продовжує атакувати, і друге коло починає вже другим. Каневський третій. На останніх поворотах другого кола відбувається завал, в якому, нажаль, завершує гонку Бабенко, а Осінний втрачає багато позицій та часу.

На перше місце виходить Ігор Ткачук і впевнено його утримує, забезпечивши собі за декілька кіл 5-ти секундний інтервал. На 11-му колі Забулін обходить Мороза і стає другим. Мороз наступні кола тримається поруч і шукає можливість для контратаки, але на останньому колі до них під’їзжає Подтергер та до фінішу встигає обігнати Валерія і стати третім.

Зі старту 3-го фіналу першим виходить Скрябін, Осінний другим, але Мороз в кінці першого кола обходить його. Через коло Осінний обходить їх обох і виходить в лідери. Мороз йде другим, а до них знову під’їзжає Подтергер. Кращий час спочатку показує Осінний (48,740 секунди), потім Подтергер (48,652 секунди). Подтергер обходить Мороза і стає другим. Далі він починає вести довготривалу і яскраву боротьбу з Осінним за лідерство, і на передостанньому колі обходить його, ставши першим.

Старт вирішального четвертого заїзду проходить дуже коректно і без зіткнень. Ігор Ткачук виходить в лідери, Денис Бурцев другий, Сергій Забелін третій. Лідери перегонів прориваються вперед, і на четвертому колі Осінний їде вже другим, Бабенко і Подтергер п’ятий та шостий відповідно. Краще коло у Осінного – 48,615 секунди. Подтергер обходить в кінці прямої Бурцева та Забєліна і стає третім. За ним також проривається Бабенко. Декілька кіл Осінний висить на відбійнику у Ткачука і за два кола до фінішу обходить його. Хоча у Ткачука кращий час кола – 48, 582 секунди. Бабенко, нажаль, сходить з дистанції через технічні проблеми. Першим фінішує Осінний.

За підсумком чотирьох гонок переможцем стає Сергій Осінний (OSA Kart Racing, Кам'янське), друге місце за Сергієм Подтергером (ДЮСШ «Автомобіліст», Київ), і бронзовим призером стає Ігор Ткачук (PROMARMATURA).

Отже, у розпорядженні пілотів залишається одна вирішальна гонка, яка передбачувано буде найяскравішою, оскільки саме за її підсумками визначаться призери всього «Чемпіонату світу», який відбувається в місті Кам'янське!

«125 – коробка»

Зі старту першого фінального заїзду лідером виходить Олександр Дерюга, Владислав Сарапук утримує за собою друге місце, з якого він і стартував. Але вже в кінці першого кола його обходить Ілля Телюк. Кирило Діденко сходить майже відразу після старту через технічні проблеми. А тим часом трійка лідерів потрохи відривається вперед. Кращий час показує Телюк – 45,658 секунди, і він майже всю гонку тримається за Дерюгою в інтервалі близько 1,5 секунди, а під кінець заїзду навіть скорочує його до пів секунди, але фінішує все ж таки другим.

У другому заїзді Дерюга перший, Телюк другий, Антон Рябошапка третій. Лідери ведуть боротьбу між собою, і на 6-му колі Телюк виходить вперед. Кращий час за Іллею – 46,121 секунди. Рябошапка з відставанням в 10 секунд втримує за собою третю позицію. Хоча, до нього під’їзжає Сарапук і починає пресингувати. Інтервал між ними близько 1,5 секунди. Телюк через технічні проблеми сходить з дистанції. А Владислав трохи помиляється і відстає від Антона на 1,5 секунди.

Загальний підсумок етапу «Кубку УкраЇни у національних класах»: перемагає Олександр Дерюга (ХОТШ ТСОУ «Лідер»), Антон Рябошапка другий (Дніпрокарт), Владислав Сарапук третій (КК «Тернопіль»).

«Піонер-Н-Міні»

Зі старту першого фіналу першим виходить Михайло Путря, Кирило Ткач відразу за ним, Антон Мороз Антон. Станіслав Дячино в боротьбі обходить Владислава Ткачука. Путря відривається далеко вперед вже після першого кола. На третьому колі другим стає Артем Кобилянський. Кращий час показує Путря – 1.00.806 секунди. Мороз пробує обігнати Кобилянського, але йому це не вдається, і він пропускає Івана Воронця. Але Антон не здається, тримається поруч і в останньому повороті обходить Івана, але через 10-ти секундну пеналізацію за фальшстарт відкочується в протоколі на шосте місце. Дячино таким чином стає третім, Ткач - четвертим, Ткачук сьомий, Тимур Веснін восьмий, Матвій Жівотков дев’ятий

Зі старту другого заїзду першим виходить Путря далі Кобилянський та Воронець. Ткач четвертий, Дячино п’ятий. Мороз після старту обходить двох пілотів і стає шостим. За ним Веснін та Жівотков. Кращий час за Путрею – 1.01.569 секунди. Мороз проривається вперед і обходить трьох пілотів. На передостанньому колі він вже третій і починає боротися за друге місце. Останнє коло вирішальне і Антону вдається обійти Кобилянського, фінішувавши другим.

У підсумку заліку перемагає Михайло Путря (Дніпро Карт), другий - Артем Кобилянський (ДЮСШ «Автомобіліст»), третій Іван Воронець (ХОТШ ТСОУ «Лідер»).

«Піонер-Н»

Матвій Грабець виходить в лідери зі старту і за перше коло відривається від найближчого переслідувача на 1,42 секунди. Юрій Красуля йде другим, в 3-х десятках від нього Олексій Телюк. Кращий час показує Грабець – 56,496 секунди. Він продовжує відриватися, а за друге місце продовжується боротьба між Красулею та Телюком. На четвертій позиції Микола Калінський, далі Михаїл Черниш та Олександр Комендат.

Перша трійця стартує без змін у позиціях – Грабець, Красуля, Телюк. Матвій починає відриватися, а Олексій та Юрій борються між собою. На другому колі Олексій обходить Юрія. Четвертим йде Черниш, далі Комендат та Микола Калінський. Краще коло за Матвієм - 56,435 секунди. Калінський обходить Комендата і фінішує п’ятим.

Підсумок класу: переможець - Матвій Грабець, друге місце - Юрій Красуля (обидва КК «Тернопіль»), третій - Михайло Черниш (Дніпро Карт).

«Комер Мікро»

Першим зі старту відкриваючого фіналу виходить Тимофій Владіміров, але Марк Чупінін під кінець прямої виходить в лідери заїзду. На друге місце починає претендувати Фелікс Міроненко, і на другому колі він обходить Тимофія. Тимофій трохи помиляється, його розвертає, але він повертається в гонку і залишається третім. Четвертим йде Тимофій Бурлачкін, п’ятим Андрій Копил. Кращий час показує Чупінін – 1.13.914 секунди.

Марк стартує першим, другим зі старту виходить Владіміров, обійшовши Міроненко. Бурлачкін четвертий, і замикає пелетон Копил. На другому колі Фелікс обходить Тимофія і повертає собі другу позицію. Кращий час за Марком – 1.13.857 секунди. У Владімірова технічні проблеми, і він зупиняється, але згодом йому все ж вдається продовжити гонку. На третю позицію виходить Бурлачкін. А Марк з відривом майже в 5 секунд продовжує впевнено лідирувати і першим фінішує.

У підсумку перемагає Марк Чупінін (Картпром), другий Фелікс Міроненко (ХОТШ ТСОУ «Лідер»), далі Тимофій Бурлачкін (Дніпро Карт).

«125-Безкоробка»

У Антона Рябошапки технічні проблеми на старті першого фіналу, через що він втрачає відразу декілька позицій. А першим після старту виходить Богдан Лейченко, Микола Чорний другий, Євген Дяченко третій, але на початку другого кола його обходить Сергій Подтергер. Треба особливо відмітити цих двох пілотів, оскільки вони приймали участь у фінальних заїздах двох класів – «Ротакс Майстер» та «Безкоробка». Як їм на це вистачило сил - відомо тільки їм самим. Так що їм додатковий плюс у «картингова карму» і подяка за наполегливість і волю до перемоги!

Євген відразу повертає собі третю позицію. А Подтергера обходить Рябошапка, який починає відігруватися після втрати позицій на старті. Рябошапка також обходить Дяченко та Чорного і стає вже другим. За Антоном також кращий час кола – 48,370 секунди. На 9-му колі Антон обходить Богдана і виходить в лідери, але боротьба між ними не завершується. На 11-му колі пілоти порівнюються на прямій і... перед самим поворотом Богдана розвертає, і він втрачає час, чим користується Чорний та стає другим. Богдану знадобилося декілька кіл, і на остньому з них в кінці прямої він обходить Миколу і повертається на друге місце. Євген Дяченко четвертий, Сергій Ткач п’ятий, Денис Пушкарський шостий,

У другому фіналі Чорний виривається на другу позицію, Рябошапка третій. Лідирує зі старту Лейченко. На другому колі Антон повертає собі втрачену на старті другу позицію і починає під’їзжджати до лідера. Дяченко йде четвертим, але зупиняється через технічні проблеми. Його позицію займає Пушкарський, далі Сергій Ткач та Подтергер. На шостому колі Антон виходить в лідери заїзду та показує кращий час кола – 48,358 секунди. А в середині пелетону Подтергер обходить Ткача і Пушкарського.

У підсумку перемагає Микола Чорний (ФКТО «Тернопіль»), другий Денис Пушкарський (КК «Тернопіль»), третій Сергій Ткач (Kovdob Motorsport).

«125-Безкоробка-Юнаки»

Денис Мартинюк виходить першим зі старту, Микита Фурніка другий, Ярослав Пилипенко третій. З перших кіл дистанції зав'язується боротьба за призові місця і стає дуже напруженою. Кращими колами обмінюються Пилипенко та Фурніка. Пилипенко – 47,884 секунди. Фурніка – 47,648 секунди. Інтервал між лідерами 0,168 секунди. Напруга зростає, в півсекунді від них знаходиться Пилипенко. Але фінішують пілоти все ж без змін у позиціях.

Фурніка трохи уповільнюється на старті другого фіналу, і його проходять Пилипенко та Андрій Здесенко. На другому колі Андрій трохи втрачає, а третім стає Фурніка. Андрій Одиниця четвертий, Здесенко стає п’ятим. Андрій Парканський шостий, В’ячеслав Рябошапка сьомий. А Микита в боротьбі обходить Ярослава і стає другим. До лідируючого Дениса у нього залишається сім десяток на ще сім кіл попереду. Кращий час за Микитою – 47,505 секунди. Парканський веде боротьбу зі Здесенком за п’яту позицію, між ними інтервал всього в 3 десятки. А на 8-му колі Микита обходить Дениса і виходить в лідери гонки. Парканський та Здесенко в боротьбі зіштовхуються, і Парканський отримує пеналізацію. Денис намагався повернути собі лідерство, але програє на фініші лише 0,555 секунди.

У підсумку перемагає Микита Фурніка (ХОТШ ТСОУ «Лідер»), другий Денис Мартинюк (ДЮСШ «Автомобіліст»), третій Ярослав Пилипенко (Дніпро Карт).

«Rotax Max Micro»

Дмитро Коржавін першим виходить зі старту, далі Михайло Путря та Антон Мороз. Кращий час у Дмитра – 53,298 секунди. Фінішують пілоти в такій же послідовності.

Антон виграє старт у Михайла і виходить у другому фіналі на другому місці. Коржавін перший, за ним також кращий час кола – 53,604 секунди.

У підсумку перемагає Дмитро Коржавін (OSA Kart Racing), Антон Мороз другий, Михайло Путря третій (обидва Дніпро Карт).

«Rotax Max Minі»

Єлісей Бродовський виходить першим зі старту першого фіналу. Станіслав Ровний другий, але на першому колі вони міняються позиціями. Іван Іванов йде третім. Між лідерами зав’язується боротьба і до них під’їзжає Іванов. На наступних колах лідери декілька разів міняються позиціями. В боротьбі між Івановим та Тарасовим відбувається невеличкий контакт, і Івана розвертає. А лідирує в гонці Ровний і з відривом від Бродовського 0,279 секунди. Третій на фініші Данііл Тарасов, четвертий Іванов.

У другому фіналі старт проходить без змін позицій. Бродовський вступає в боротьбу зі Ровним за лідерство, а Іванов з Тарасовим за третє місце. Кращий час показує Єлісей – 52,879 секунди. Лідери два рази міняються позиціями, і перший на фініші Ровний. Пілоти провели весь заїзд в щільній боротьбі між собою, показали красиву та видовищну гонку, за що були нагороджені заслуженими аплодисментами вболівальників.

Отже перемагає Станіслав Ровний, другий Єлісей Бродовський, третій Данііл Тарасов (всі Дніпро Карт).

Організатори та спортсмени висловлюють подяку спонсору призового фонду - компанії F.O.R.S.E.

Страхова компанія «БРОКБІЗНЕС» - традиційний партнер змагань.

Велика подяка спортсменам за подароване свято!

Прес-реліз Комітету картингу FAU