ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

FAU нагородила переможців Чемпіонатів та Кубків України

Дисципліна «Інші заходи»  FAU нагородила переможців Чемпіонатів та Кубків України

29 травня 2017 року в Колонній залі Київської міської державної адміністрації відбулася Урочиста церемонія нагородження переможців та призерів Чемпіонатів та Кубків України з автомобільного спорту 2016 року.

Під час цієї автоспортивної події було вшановано 283 переможці в різних дисциплінах із усієї країни. Цього року пам’ятні кубки та грамоти отримано в 13 номінаціях командного та 100 номінаціях особистого заліку за підсумками 13 Чемпіонатів та Кубків України - з кільцевих гонок, ралі, картингу, кросу, гірських гонок, міні-ралі, дріфтингу, дрег рейсингу, кантрі-кросу та трофі-рейдів. Також нагороди отримали переможці низки національних серій у різних дисциплінах автоспорту, в тому числі серед аматорів. Загалом у минулому сезоні під час 67 етапів Чемпіонатів та Кубків України взяло участь більше 4000 спортсменів.

- Ми щорічно організовуємо урочисте нагородження. Цей захід дуже важливий для всієї автомобільної громади. Ми не лише підбиваємо підсумки, ми, в першу чергу, визначаємо наші досягнення та нові звершення. З кожним роком ми збільшуємо кількість відвідувачів наших змагань, а також прихильників автомобільного руху. Так, за нашими підрахунками, у 2016 році за змаганнями з автоспорту слідкували понад 250 тисяч вболівальників, - розповів Президент FAU Леонід Костюченко.

Згідно із регламентом, у кожній номінації нагороджуються спортсмени, які посіли перших три місця. Номінації класифікуються на залікові групи/класи та команди, а у деяких дисциплінах - для першого та другого водія (пілота та штурмана).

- FAU – всеукраїнська громадська організація, яка об’єднує усіх активних автомобілістів України, в тому числі автоспортсменів. FAU постійно вдосконалює свою діяльність, формує нові напрями та впроваджує цікаві проекти. За минулий рік в Україні було проведено 167 автомобільних змагань, в усіх регіонах країни. Відбулось 13 Чемпіонатів та Кубків України, низка національних серій у сімнадцатьох дисциплінах автоспорту. Загалом в цих перегонах стартувало понад 4 тисячі учасників. Також ми ініціювали та брали активну участь у розробці законопроекту «Про меценатство у фізичній культурі і спорті», прийняття якого повинно надати поштовх для прискорення розвитку спорту, в тому числі і автомобільного. Проте FAU не зупиняється на досягнутому, - розповів Олександр Фельдман, перший віце-президент FAU.

Урочиста церемонія нагородження переможців та призерів традиційно викликала великий суспільний резонанс, на ній були присутні відомі спортсмени, ветерани автоспорту, організатори змагань та спортивні судді, представники команд та партнерів FAU, органів державної влади, місцевого самоврядування тощо.

Участь у церемонії взяв державний секретар Міністерства молоді та спорту України Олег Немчінов, який, вітаючи учасників заходу, побажав усім нових звершень і досягнень, а також вручив відомчі заохочувальні відзнаки. Так, «Знак Пошани» отримав президент автомобільного клубу «Одеса», голова відокремленого підрозділу Автомобільної Федерації України в Одеській області Віктор Шаповалов. За вагомий особистий внесок у розвиток автомобільного спорту в Україні, сумлінну працю, професіоналізм, відданість справі та з нагоди 25-річчя від дня заснування Автомобільної Федерації України Почесними грамотами Мінмолодьспорту нагороджено Бориса Ганджу, Валерія Горбаня, Олександра Кулакова, Тараса Поліщука, Дмитра Франчука та Андрія Чупініна.

Перший заступник голови Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Верховної Ради України Микола Величкович акцентував на тому, що автомобільний спорт – це спорт для сильних людей, яким притаманна майстерність, сила духу, впевненість у собі та воля до перемоги.

Голова Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Верховної Ради України Артур Палатний висловив переконання, що незабаром кількість гонщиків та шанувальників автоспорту збільшиться, і Україна отримає нових чемпіонів.

Голова підкомітету з питань безпеки дорожнього руху Комітету Верховної Ради України з питань транспорту Ігор Діденко наголосив на важливій місії представників Автомобільної Федерації України на власному прикладі демонструвати та навчати інших їздити обережно.

Президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк подякував Автомобільній Федерації України за щорічне вшанування та підтримку кращих спортсменів і тренерів, побажав нових досягнень та яскравих перемог та висловив вдячність Федерації за ініціативу та плідну роботу над законопроектом «Про меценатство у спорті», який є важливим і необхідним для всього спорту України.

Треба відзначити наших найтитулованіших переможців. Так, 2-х кратні Чемпіони 2016 року: Бурдейний Євген з міста Харків в дрег рейсінгу, Островський Олександр з міста Дніпро в ралі, екіпаж з міста Одеса Топор Руслан та Перова Марина в номінації міні-ралі та Чорний Сергій з міста Дніпро в номінаціях крос на СКА багі. Примітно, що наймолодшим Чемпіоном України став 8-річний картингіст Олександр Бондарев з Києва.

Автомобільна Федерація Україні висловлює впевненість, що спортивний сезон 2017 року стане ще більш насиченим різноманітними спортивними заходами та принесе нові перемоги та спортивні здобутки! Запрошуємо приєднуватися до автомобільного руху України!

Автомобільна Федерація України – на захисті інтересів автомобілістів!

Прес-служба FAU

Видео