ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Картингова битва на «Чайці»

Дисципліна «Картинг» Картингова битва на «Чайці»
Пов`язана подія: 2-й этап Чемпионата по картингу

Минулими вихідними київська «Чайка» приймала картингістів з усієї України на II-му етапі Чемпіонату України з картингу. Разом з «дорослими» спортсменами змагалися й наймолодші пілоти Дитячої Академії картингу. Всього змагання пройшли в шести класах в різних вікових категоріях. Збільшення кількості пілотів майже в кожному з них привнесло додаткової інтриги в боротьбі за корону Чемпіона України та підвищило її значущість. Дійсно, події що розгорталися на трасі під час перегонів, вказують на зростання рівня протистояння між пілотами вже на початку сезону. А в деяких класах, здається, що боротьба вже досягла свого апогею. Але ж це тільки початок сезону, а значить далі буде ще гарячіше. Помітно, що пілоти «вкатуються» після довгої зимової перерви, і рівень керування стрімко зростає. Через це зменшуються до тисячних секунди відстані, що розділяють спортсменів на фініші фінальних гонок.

Клас «KZ»

Зі старту першого фіналу пілоти виходять в такій послідовності - Олександр Дерюга, Ілля Телюк, Єгор Скаля, Іван Пеклін, Богдан Петренко. На третьому колі Іван обходить Єгора, а на п'яте місце виходить Олександр Сович. Єгор не відстає від Івана, тримається поблизу та шукає можливість для контратаки. В іншому протистоянні також шукає можливість вийти в лідери гонки Телюк. Тим часом Пеклін показує кращий час кола 45,698 секунді і намагається дістати лідерів заїзду.

Ілля обходить Олександра, якому на хвіст відразу сідає вже під'їхавший до них Іван. Йому знадобилося два кола, щоб знайти прогалину в обороні, і в кінці прямій він виходить на друге місце. З'являється нова інтрига: чи зможе Іван дістати Іллю. Відстань між ними потрохи скорочується. А в решті пелетону складається тимчасове затишшя – пілоти розтягуються по трасі. Лідери під'їжджають до колового, і Пекліну на останньому колі вдається обійти Телюка, та він стає переможцем першого фіналу.

Для старту в другому фіналі Пеклін обирає собі більш зручне місце на старті з правого боку траси. Гаснуть вогні, і пілоти стартують в такій послідовності – Телюк, Дерюга, Петренко, Скаля, Сович. Івану цього разу старт не вдається, він втрачає дорогоцінні долі секунди, за які його опоненти долають вже декілька метрів дистанції, і він вирушає в гонку в хвості пелетону. На початку другого кола Олександр обходить Єгора і стає четвертим. А Пеклін розпочинає свій спринт з тим, щоби як мінімум відіграти втрачені позиції, а як максимум – виграти гонку. 20 кіл дистанції дозволяють це зробити. Сович і Пеклін під’їжджають впритул до Петренко, який йде третім. Олександру не вдається обійти Богдана. Іван довго не чекає, обходить Олександра і намагається обійти Богдана. Але Сович, в свою чергу, несподівано обходить їх обох і стає третім. Лідер – Ілля, тим часом відривається далеко вперед, їдучий другим Дерюга теж забезпечив собі безпечну дистанцію від переслідувачів. А Пеклін разом з Совичем намагаються «дістати» лідерів. Іван потрохи наближається до Дерюги. Але, на достатню для атаки відстань під’їхати йому не вдається. Телюк перемагає в цій гонці, Дерюга другий, Пеклін третій.

У підсумку: Ілля Телюк (ХОТШ ТСОУ «Лідер», м. Харків), Іван Пеклін (VICTORY RACING TEAM, м. Київ), Олександр Дерюга (ХОТШ ТСОУ «Лідер», м. Харків).

Клас «Безкоробка Юніор»

Зі старту в цьому класі вперед виходять Денис Мартинюк, Владислав Іванченко та Георгій Красько. Влад в кінці прямої виходить в лідери, а на друге місце на другому колі переміщується Георгій. В’ячеслав Путятін четвертий, Ріта Щиголева п’ята, але невдовзі обходить Славу і стає четвертою. В першій трійці Георгій шукає можливість стати лідером, а в нього на хвості сидить Денис. Час кола Влада – 47,610 секунди, Георгія - 47,615 с, Дениса - 47,648 с. Декілька кіл зберігається статус-кво, а потім Денис обходить Георгія і стає другим. А до другої групи під’їжджає Андрій Одиниця. Фініш після 16-ти кіл дистанції – і переможцем стає Іванченко. В боротьбі за четверту позицію, В’ячеслав намагається на останньому відрізку зробити обгін, але Ріта все ж скоріше за нього перетинає фінішну лінію.

Ріта зі старту другого фіналу виграє одну позицію і стає третьою, Жора ледве виторможується і навіть вимушений заїхати на траву, щоби не зіштовхнутися з Рітою, і залишається четвертим. Першим вийшов Влад, другим Денис. А далі одного з пілотів розвертає, і він «збирає» в завалі решту пелетону. Лише першій четвірці вдається вискочити вперед. Невдовзі Денис обходить Влада і стає лідером заїзду. Після того, як Георгій наздоганяє лідерів, перша четвірка починає їхати дуже щільно. Жора обходить Ріту і стає третім. У Андрія Здесенко відчіпляється боковий обтікач, і йому показують прапор про технічну несправність. Влад впритул наближається до Дениса і обходить його, а вслід за ним Дениса обходить і Георгій. Дениса розвертає на дальній S-ці і він фінішує лише четвертим. Отже перша четвірка на фініші – Влад, Георгій, Ріта, Денис.

Підсумок етапу: Владислав Іванченко (Кононець-моторспорт, м. Київ), Георгій Красько, Денис Мартинюк (обидва ДЮСШ «Автомобіліст», м.Київ).

Клас «Мікро»

Клас «Мікро» продовжує наповнюватися, і на старті цього разу ми маємо вже десять маленьких пілотів. Кваліфікацію виграє Лев Крутоголов, другий на старті Марк Чупінін, третій Остріков Данііл.

Відразу після старту першу S-ку пілоті проходять без змін у позиціях. А під кінець першого кола Макар Желєзняк, який стартував четвертим, обходить двох суперників і стає вже другим. Марка розвертає на другому колі, і він втрачає відразу декілька позицій. Лев продовжує лідирувати, Макар другий, третій Данііл Остріков, а згодом третім стає Данііл Богомолов. Макар на хвості у лідера і шукає можливість для атаки. Лев вдало захищається. Обидва пілоти йдуть буквально поруч один від одного, дуже напружена боротьба, якою користується Остріков і під’їжджає до них. І через декілька кіл протистояння Макар все ж виходить в лідери. Хоча через коло, Лев повертає втрачену позицію. А тим часом при обгоні колового, Макара розвертає, і він втрачає відразу декілька місць. Лев лідер, Богомолов другий, Макар третій. Отже таким чином вони і фінішують.

Під час старту другого фіналу Лев захищає своє лідерство, Богомолов виходить другим, Макар третім, четвертим виходить Марк, обігравши Острікова. Але під кінець першого кола ситуація змінюється кардинально – лідер вже Богомолов, далі - Макар, Лев і Марк. Перша четвірка веде запеклу боротьбу між собою. Марк виходить на третю позицію, але Лев захищає її і повертає. Через зіткнення Макара він відкочується далеко назад. Тепер вже перший Лев, Марк другий, Тимофій Владіміров третій. Невдовзі Владіміров виборює і друге місце. Після трійці лідерів, четвертим їде Богомолов, далі Остріков і Желєзняк.

Зіткнення у Марка, і він втрачає багато часу на повернення в гонку, а на друге місце виходить Богомолов, Тимофій Владіміров стає третім. Лев впевнено доводить гонку до своєї перемоги, і таким чином стає кращім у кваліфікації та обох фінальних заїздах.

Підсумок етапу: Лев Крутоголов (Інгул-карт, м. Київ), Данило Богомолов (Borsch Racing, м. Київ), Макар Желєзняк (ДЮСШ «Автомобіліст», м. Київ).

Клас «60-міні»

В першому фіналі з першого місця у нас стартує Ростислав Костина, далі Дмитро Коржавін та Янніс Андрос. Старт виграє Дмитро. Ростислав виходить другим, Янніс третім, четвертим Олександр Бондарєв. Вже на другому колі Олександр обходить Янніса і стає третім. Чотири пілоти ведуть боротьбу в декількох сантиметрах один від одного, інколи навіть їдуть в один ряд. Ростислав виходить в лідери, Олександр вже другий, Дмитро третій, Янніс четвертий. Олександр висить на відбійнику у Ростислава, а Янніс веде запеклу боротьбу з Дмитром. Олексій Яремій п’ятий, Антон Мороз шостий. Назріває другий «великий» розмін. Янніс під’їхав до лідерів, а Олександр робить спробу обгону. І... Янніс перший, Дмитро другий, Ростислав третій, Олександр четвертий. Знову розмін! Тепер вже перший Дмитро, далі Олександр, Ростислав і Янніс. Останнє коло, а ситуація зовсім не схожа на завершення боротьби, яка триває до самої фінішної лінії! В решті перемагає Ростислав, Янніс другий, Дмитро третій, Олександр четвертий. Дякуємо справжнім пілотам за неймовірну гонку.

Зі старту другого фіналу пілоти виходять в такій послідовності –Костина, Андрос, Олександр Бондарєв, Коржавін, Олексій Яремій, Антон Мороз. Знову розпочинається дуже насичена обгонами, запекла боротьба в першій четвірці. За перші два кола пілоти встигають декілька разів помінятися місцями. Після трьох кіл черговість така - Дмитро, Ростислав, Янніс, Олександр. Далі, Ростислав обходить Дмитра і стає лідером. А Олександр обходить Янніса, а згодом і Дмитра, і він вже другий. Ситуація стрімко змінюється з кожним колом. Янніс трохи помиляється на виході з першої S-ки і його відразу обходить Дмитро, але Янніс повертає собі третє місце на протязі цього ж кола. Це щось неймовірне! А в лідери виходить Олександр, Ростислав другий, Янніс третій, Дмитро четвертий. Янніс намагається обійти Ростика, вони трохи чіпляються і втрачають час, обох відразу обходить Дмитро. На фініші перший Олександр, Дмитро другий, третє місце в останньому повороті виборює собі Янніс, Ростислав четвертий, Яремій п’ятий, Мороз шостий.

Після двох етапів Чемпіонату вже можна впевнено сказати, що між цією четвіркою боротьба на протязі всього сезону буде дуже й дуже насиченою. Передбачити, хто виграє Чемпіонат просто неможливо. Але, хто б не став офіційним переможцем, з впевненістю можна сказати, що на наших очах зростає група дуже талановитих і яскравих гонщиків, і від цього виграють всі!

Підсумок етапу: Бондарєв Олександр (Кононець-моторспорт, м. Київ), Ростислав Костина (Borsch Racing, м. Київ), Дмитро Коржавін (ОСА-карт рейсінг, м. Кам’янське).

Клас «60»

Зі старту першого фіналу пілоти виходять в такій послідовності - Олексій Телюк, Данііл Кукурузов, Олександр Партишев, Валерія Бараннікова. Під кінець першого кола Олександр обходить Данііла і стає другим. Олексій впевнено лідирує, не залишаючи опонентам шансів і в такій послідовності пілоти фінішують.

Другий фінал також проходить під акомпанемент Телюка, який виграє стартову боротьбу і до самого фініша впевнено утримує лідерство. Далі йдуть Кукурузов, Партишев та Бараннікова. Олексій починає відриватися, а Олександр та Данііл ведуть між собою боротьбу за друге місце. Декілька кіл знадобилося Олександру, щоби стати другим, і далі поступово наближатися до Олексія. І йому це вдається. Він впритул під’їжджає до лідера і другу половину гонки починає його пресингувати. І на останньому відрізку навіть робить спробу атаки, але переможцем цієї гонки все ж стає Телюк.

У підсумку: Олексій Телюк (ХОТШ ТСОУ «Лідер», м. Харків), Олександр Партишев (Borsch Racing, м. Київ), Данііл Кукурузов (ДЮСШ «Автомобіліст», м. Київ).

Клас «Безкоробка»

Лідер кваліфікації – Денис Чернишов зберігає перше місце під час старту першого фінального заїзду, другим виходить Богдан Волинець, третім Андрій Філенко. На третьому колі Богдан в кінці прямої обходить Дениса і стає лідером. Іван Лобоцький виходить на четверте місце. Валентин Балан п’ятий, Вадим Кравець шостий. Довжина дистанції для цього класу складає 20 кіл, і у всіх попереду ще багато часу. Лідери в півсекундному інтервалі, але про атаку мова поки що не йде. Пілоти розтягуються і в такій же послідовності фінішують.

Зі старту другого фіналу лідерство займає Волинець, Чернишов другий, Філенко третій. Далі Балан, Лобоцький та Кравець. Через декілька кіл Андрій обходить Дениса, але той повертає собі втрачену позицію. Боротьба продовжується, і після декількох наступних спроб Андрію все ж вдається знову обійти Дениса і до самого фінішу утримувати друге місце.

Підсумок: Богдан Волинець (Borsch Racing, м. Київ), Філенко Андрій (Kovdob motorsport, м. Чернігів), Денис Чернишов (ДЮСШ «Автомобіліст», м. Київ).

Далі буде! Попереду ще 5 етапів яскравих протистоянь.

Комітет Картингу України висловлює подяку за підтримку страховому партнеру Чемпіонату – компанії «Брокбізнес».

Нагадуємо, що наступними вихідними 27-28 травня на «Чайці» відбудеться II-й етап Чемпіонату України «Ротакс Моджо Макс Челендж». Всі запрошуються на це захоплююче видовище. Хто поїде на «Гранд Фінал» у Португалію? Кожен підсумковий бал на вагу золота. Компромісів не має. Хтось має перемогти!

Прес-реліз організатора