ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

FAU прийняла участь в засіданні робочої групи Мінмолодьспорту

Офіційні новини FAU прийняла участь в засіданні робочої групи Мінмолодьспорту

22 березня в Міністерстві молоді та спорту під головуванням заступника Міністра молоді та спорту Ярослава Войтовича відбулося засідання робочої групи з питань розвитку спортивно-технічних видів спорту в частині співпраці з Українським державним центром позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України. Робочу групу було утворено згідно з наказом Міністерства молоді та спорту України від 06.03.2017 № 937. Очолює робочу групу заступник Міністра Ярослав Войтович.

До складу вищезгаданої робочої групи ввійшли представники Автомобільної Федерації України, а саме Виконавчий директор FAU Юрій Юрченко, а також Голови профільних комітетів FAU Світлана Калниш (Комітет офіційних осіб FAU) та Андрій Чупінін (Комітет картингу FAU).

Члени робочої групи обговорили проблемні питання розвитку спортивно-технічних видів спорту у частині співпраці з Українським державним центром позашкільної освіти та пошук шляхів їх вирішення. Також на засіданні йшлося про заходи спрямовані на реалізацію національної стратегії з оздоровчої рухової активності в Україні на період до 2025 року «Рухова активність – здоровий спосіб життя - здорова нація» у закладах Українського державного центру позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України.

За ініціативою FAU окремо було розглянуто питання приведення регламентуючих документів змагань з картингу, які зараз проходять під егідою Міністерства освіти і науки України, до міжнародних стандартів безпеки та організації перегонів. Це дасть можливість розширити календар змагань дисципліни, підняти конкуренцію між командами та залучити на старт більшу кількість дітей та підлітків.

За результатами обговорення, досягнуто домовленість про опрацювання поставлених питань з метою розширення можливості розвитку спортивно-технічних видів спорту в Україні, визначення шляхів подальшої співпраці Міністерства молоді та спорту України, Міністерства освіти і науки України, Українського державного центру позашкільної освіти, федерацій спортивно-технічних видів спорту. Членами робочої групи будуть надані до міністерства відповідні пропозиції.

Офіційна новина на сайті Міністерства молоді та спорту України