ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

FAU бере участь у підготовці Закону України «Про меценатство у спорті»

Офіційні новини FAU бере участь у підготовці Закону України «Про меценатство у спорті»

17 січня цього року за участю представника Автомобільної Федерації України відбулося чергове засідання робочої групи, що займається напрацюванням проекту Закону України «Про меценатство у спорті».

Робоча група створена за дорученням Прем'єр-міністра України під головуванням Віце-прем'єр-міністра України Кириленка В.А., та до її складу увійшли представники відповідних центральних органів виконавчої влади (в тому числі Міністерства молоді та спорту, Міністерства фінансів, Міністерства юстиції та інші), а також представники національних спортивних федерацій, НОК України та Спортивного Комітету України. Пропозиції Автомобільної Федерації України на засіданні означив Виконавчий директор FAU Юрій Юрченко, як співавтор редакції законопроекту.

Члени робочої групи обговорили низку питань законопроекту щодо створення сприятливих умов для розвитку меценатства у спорті. Було розглянуто відповідний досвід інших країн. Представники органів влади та національних федерацій також внесли чисельні пропозиції щодо механізмів залучення коштів для розвитку спорту.

Юрій Юрченко: «Майбутній Закон сприятиме створенню умов для залучення додаткових фінансових ресурсів бізнесу для розвитку національного спорту. Подібні закони є майже в кожній розвиненій у спортивному плані державі, та є важливою частиною не тільки досягнень спортсменів-професіоналів на міжнародних змаганнях, але и доброго стану фізичної культури населення країни. В тому числі це дуже важливо для аматорського та дитячого спорту».

За результатами наради вирішено прискорити доопрацювання законопроекту та утворити робочу підгрупу, яка має врахувати усі внесені пропозиції у новій редакції, яка буде представлена на наступному засіданні у лютому 2017-го року.

Автомобільна Федерація України

Фотозвіт засідання