ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Рішення КАС FAU від 2 грудня 2016 року

Офіційні новини Рішення КАС FAU від 2 грудня 2016 року

2 грудня 2016 року відбулося планове засідання КАС FAU присвячене затвердженню результатів Серій 2016 року, Календарного плану автомобільних змагань FAU та регламентуючих документів змагань в окремих дисциплінах автомобільного спорту, розгляд заяв та скарг.

На підставі звітів про автомобільні змагання, за поданням відповідних робочих органів та правил, встановлених Загальними вимогами, КАС FAU затверджено та подано для публікації офіційні результати:

- Результати Чемпіонату України з кантрі-кросу 2016 року;

- Результати Кубку FAU зі слалому «Мирна країна - єдина Україна» 2016 року;

- Результати Трофею FAU з ралі на серійних автомобілях 2016 року;

Затвердження результатів інших Серій буде проводитись КАС FAU по факту отримання звітів про всі Етапи та відповідного погодження результатів робочими органами КАС FAU.

За поданням Організаторів змагань та погодженням, у встановлених регламентуючими документами FAU випадках, з дисциплінарними комітетами або Організаторами Серій. затверджено Календарний план автомобільних змагань України, (перша редакція), який публікується на сайті FAU.

Внесення змін та доповнень до Календарного плану автомобільних змагань здійснюватиметься на підставі заявок Організаторів.

КАС FAU взяло до відома пропозиції щодо посилення відповідальності володарів ліцензій та членів FAU за участь у змаганнях, які не включено до Календарного плану автомобільних змагань FAU, та запровадження оперативної та спрощеної процедури дискваліфікації офіційних осіб та водіїв, присутність яких у будь-якій якості на таких заходах була зафіксована за повідомленнями членів FAU, інформації у соціальних мережах, фото, відео матеріалах та за письмовими зверненнями голів та членів комітетів FAU та робочих груп КАС FAU. Також запропоновано запровадити аналогічну процедуру оперативного, до проведення з’ясування обставин по суті, відсторонення від проведення змагань організаторів змагань, щодо яких є письмові скарги на порушення своїх зобов’язань перед офіційними особами та учасниками змагань.

Розгляд пропозицій зацікавлених осіб щодо механізмів реалізації вказаних пропозицій з дотриманням прав членів FAU, буде включено до порядку денного КАС FAU.

За поданням дисциплінарних комітетів FAU (робочих груп КАС FAU) та з врахуванням зауважень та пропозицій, поданих членами КАС FAU, затверджено регламентуючі документи окремих дисциплін автомобільного спорту:

- Загальний регламент Чемпіонату України з міні-ралі «Кубок Лиманів» 2017 року;

- Загальний регламент Чемпіонату України з ралі з додатком для «Кубку Карпат», «Кубку FAU», «Ралі Легенд» 2017 року;

- Загальний регламент Чемпіонату України з гірських гонок 2017 року (з врахуванням можливого уточнення після затвердження регламентуючих документів з кільцевих гонок);

- Загальний регламент Чемпіонату України з кросу 2017 року;

- Загальний регламент Чемпіонату України з дрег-рейсингу 2017 року;

- Загальний регламент Чемпіонату України з трофі-рейдів 2017 року;

- Загальний регламент Чемпіонату України з кантрі-кросу 2017 року;

- Загальний регламент Чемпіонату України з хард-ендуро 2017 року;

- Загальний регламент національної серії з тріалу «Ukraine Challenge» 2017 року;

- Загальний регламент національної серії з тайм-аттак «РТР тайм аттак» 2017 року;

- Загальний регламент та інші документи національної серії з тайм-аттак «Лтава Аттак серія» 2017 року;

- Загальний регламент та інші документи національної серії Трофею ФАУ з ралі на серійних автомобілях 2017 року.

Тексти затверджених регламентуючих документів будуть опубліковані на сайті FAU після редакційного доопрацювання Секретаріатом КАС FAU, профільними комітетами FAU та відповідним дисциплінарним комітетом FAU (робочою групою КАС FAU).

Дисциплінарним комітетам FAU запропоновано оперативно доопрацювати для затвердження регламентуючі документи для дріфтингу, кільцевих гонок та картингу.

За поданням голів відповідних робочих органів FAU та членів КАС FAU затверджено зміни до робочих органів FAU:

- Комітету кільцевих гонок FAU;

- Комітету FAU з ралі на серійних автомобілях;

- Комітету Правил Чесної Гри FAU;

- Затверджено зміну структури Комітету позашляхових змагань FAU,«робочу групу з кантрі-кросу та хард-ендуро для квадроциклів» реорганізовано у «підкомітет з кантрі-кросу та хард-ендуро Комітету позашляхових змагань FAU» та внесено зміни до складу вказаного підкомітету.

КАС FAU підтримала ініціативу щодо відновлення діяльності та затвердила склад:

- Комітету слалому FAU;

- Комітету трекових гонок FAU.

КАС FAU розглянула порядок призначення Спортивних комісарів, Директорів змагань, Технічних комісарів, Головних секретарів Чемпіонатів та Кубків України, дисциплінарним комітетам FAU доручено не пізніше дати закінчення подання проектів додаткового регламенту першого етапу відповідного Чемпіонату (Кубку) України, подати пропозиції щодо призначення, у відповідності до регламентуючих документів FAU, Голів колегії спортивних комісарів вказаних змагань, з врахуванням можливість поглибленої спеціалізації офіційних осіб в порядку, передбаченому п.2.5.10. «Положення про комітети що працюють в рамках КАС FAU».

КАС FAU взяло до відома пропозиції щодо надання дисциплінарним комітетам та/або Організаторам змагань права на свій розсуд та без врахування кваліфікаційного рівня офіційної особи, здійснювати відбір та призначення всіх офіційних осіб змагання, в тому числі спортивних комісарів та заяву про відмову приймати у будь-якій формі призначення офіційних осіб змагань з дріфтингу, іншими органами FAU, крім призначення які здійснюватиме особисто головою Комітету дріфтингу FAU.

Розгляд пропозицій зацікавлених осіб щодо механізмів збереження умов контролю за кваліфікацією призначених офіційних осіб при реалізації вказаних пропозицій буде включено до порядку денного КАС FAU.

КАС FAU розглянула скаргу директора 6-го етапу Чемпіонату України з кантрі-кросу (29 жовтня 2016 року, м. Зміїв Харківської області), члена та володаря ліцензії FAU, пояснення та заяви зацікавлених осіб, представника організаційного комітету змагання 6-го етапу Чемпіонату України з кантрі-кросу, заступника голови робочої групи з кантрі-кросу та хард-ендуро Комітету позашляхових змагань FAU, учасників засідання.

В результаті проведеного з’ясування обставин КАС FAU визнано, що в процесі змагання після переведення секретаріату змагання у автобус, на палатці було залишено табличку «Штаб», що на думку членів КАС FAU, могло призвести до непорозумінь зі сторони учасників змагання та спричинити незручності при здійсненні ними своїх прав під час завершення змагання.

Враховуючи відсутність подання протестів зі сторони учасників змагання та відсутність фактів звернень з цього приводу, за результатами обговорення КАС FAU вирішила обмежитись попередженням Організатора змагання та Директора змагання про недопустимість надання учасникам змагання неточної інформації про місця розташування органів управляння змаганням.

КАС FAU визнано, що розміщена у відкритій для учасників змагань з кантрі-кросу групі у мережі Viber інформація про змагання 6-го етапу Чемпіонату України з кантрі-кросу (29 жовтня 2016 року, м. Зміїв Харківської області) мала характер негативної оцінки виконання офіційними особами змагання своїх обов’язків та таким чином була сприйнята директором змагання як образлива, та така, що відповідає п. 3.6. Правил Чесної Гри FAU:

«3.6. Публічне, у тому числі через засоби масової інформації, обговорення дій та рішень FAU, офіційних осіб змагання, будь-яких володарів ліцензії FAU, організаторів змагань та посадових осіб FAU, у тому числі щодо якості проведення змагань, до подання в порядку, встановленому регламентуючими документами FAU, відповідних зауважень, пропозицій, протестів, апеляцій уповноваженим органам FAU, встановленим Статутом та НСК FAU, та розгляду ними відповідних подань щодо вищевказаних осіб та організацій.»

та визначається як неспортивна поведінка, здійснена у будь-який час, під час володіння ліцензією FAU.

Враховуючи обставини та спосіб розповсюдження інформації, КАС FAU керуючись п.п. 19.5 та п.12.1.1.с. НСК FAU та п. 7.4.в. Правил Чесної Гри FAU встановила для володаря ліцензії FAU за порушення п.3.6. Правил Чесної Гри FAU пеналізацію у формі зобов’язання здійснити певну дію – принести офіційним особам змагання 6-го етапу Чемпіонату України з кантрі-кросу (29 жовтня 2016 року, м. Зміїв Харківської області) вибачення за негативну оцінку виконання ними обов’язків, шляхом розміщення такого вибачення в тій самій групі у мережі Viber та надати до КАС FAU фото підтвердження вказаного повідомлення. До надання такого підтвердження щодо володаря ліцензії FAU встановлюється тимчасова дискваліфікація.

КАС FAU розглянула також інші питання забезпечення спортивної діяльності FAU.

Комісія Автомобільного спорту Автомобільної Федерації України

Результати змагань можна знайти на сайті FAU в розділі «Документы -> Положения в текущих Чемпионатах, Кубках, Сериях».

Оновлені склади Комісій та Комітетів FAU можна знайти на сайті FAU в розділі «Федерация -> Комиссии FAU -> Комиссии автомобильного спорта FAU (КАС FAU)».