ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Найкращі гонщики країни виборювали перемогу у Черкасах

Дисципліна «Слалом» Найкращі гонщики країни виборювали перемогу у Черкасах
Пов`язана подія: Финал Кубка FAU по слалому

Національна серія «Кубок FAU з автомобільного слалому» завершився у Черкасах. Фінал серії проходив у самому центрі міста – на Соборній площі. Черкащан вражало двадцять екіпажів з різних міст країни.

Як розповідають в автомобільному клубі «Черкаси», цьогоріч Кубок мав шість етапів, які проходили у Харкові, Києві, Івано-Франківську, Каневі, Львові та Рівному. Тож і географія міст, з яких учасники приїхали змагатися на фінал до Черкас, видалася надзвичайно різноманітною. Організатори додають, що до фіналу потрапили лише ті пілоти, які здобували призові місця упродовж всього Кубку.

– Черкаський автомобільний клуб має великий досвід організації змагань автоспорту, зокрема, такого напрямку як слалом. Тому Автомобільна федерація України довірила саме нам проведення перегонів такого рівня, – говорить керівник автомобільного клубу «Черкаси» Андрій Яроменко.

Змагалися автомобілісти у двох категоріях – «авто з передніми приводом» та «авто із заднім приводом».

Переможцем переднього приводу став киянин Максим Шиков, який є неодноразовим переможцем багатьох автомобільних змагань в Україні.

– Перемагати завжди приємно і непросто, – каже киянин, фінальну фігуру він проїхав за 2 хвилини 6 секунд.

Другим у цій же категорії став черкащанин Андрій Яроменко.

А «золото» категорії «задній привід» поїхало до Львова. Кращий результат тут показав львів’янин Олексій Виговський.

– Боротьба була відчутна увесь час, – розповідає Олексій. – Але мені все вдалося. Справа в тому, що я постійно вдосконалюю авто, тренуюся.

Варто додати, що без нагороди не лишився жодний з учасників. Всі пілоти, незалежно від часу проходження фігури, отримали кубки за участь у фіналі.

Прес-реліз організатора

Видео