ЗМІ Пілоти Форум
Fédération Automobile de l'Ukraine
RSS

Дорогу в центрі Сміли перевірили автогонщики

Дисципліна «Слалом» Дорогу в центрі Сміли перевірили автогонщики
Пов`язана подія: 4-й этап Национальной серии

Національна серія змаганнь з автослалому «Мирна країна – єдина Україна» виходить на фінішну пряму. Минулих вихідних автопілоти «відганяли» передостанній етап, який проходив у Смілі. Завершальні, п’яті перегони у вересні прийматиме Кам’янка.

У Смілі змагання проходили в центрі міста, де територія дозволяла виставити для учасників фігуру із складними елементами, серед яких навіть розворот на 360 градусів. Упоралися з такою складністю не всі – двом пілотам довелося зійти з дистанції.

Особливо важко проїздити фігуру було пілотам-початківцям. Серед таких черкащанин Олександр Вознюк.

- Довгий час я був просто глядачем. Та цього разу зважився і собі поїздити. Мені, щоправда, ще дуже далеко до професійних пілотів та й машина в мене не підготовлена як у них, але я знайшов у собі сміливість виїхати на одну трасу з ними, - розповідає Олександр.

Так само випробував потужності власного авто смілянин Іван Грищенко. Хоч його авто за габаритами не надто підходить до швидкісного слалому, але результатом хлопець задоволений.

- Я вважаю, що немає значення, яка машина за розмірами. Головне – це вміти відчувати її. Якщо машина тебе слухається, то й фігуру можна пройти, - говорить учасник.

Натомість між постійними учасниками розгорнулася запекла боротьба, бо ж результати смілянського етапу впливають на загальні показники всієї серії. Тож допущені навіть незначні помилки добряче лоскотали нерви пілотів, які націлюються на перші місця.

- Хлопці й дівчата показали відмінний рівень водіння, професіоналізм та майстерність. Перемогу у класі «передньопривідні» авто здобув Максим Шиков, який представляв Київ. У класі «задньопривідних» кращим став Ігор Сепаненко, - розповів керівник автомобільного клубу «Черкаси» та головний організатор серії Андрій Яроменко.

У жіночому заліку перемога знову за киянкою Оленою Котельниковою. Загалом на смілянському етапі змагалося п'ятнадцять учасників.

Переможці всієї серії стануть відомі після 12 вересня. Саме тоді пройде фінальний етап у Кам’янці.

- У Кам’янці будуть розіграні подвійні очки, тому фінальний етап буде дуже важливим для учасників, які претендують на перемогу. Буде цікаво і учасникам, і глядачам. Тож запрошуємо, - кажуть організатори.

Прес-реліз організатора